Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.07.2024 13:00 Güncelleme: 30.07.2024 14:19

Rızvanoğlu: İktidar imza attığı kanunları yok saydı

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, Hayvan Hakları Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi görüşmeleri üzerine TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.
Rızvanoğlu: İktidar imza attığı kanunları yok saydı

DEVA Partisi Milletvekili Rızvanoğlu, “İktidar altına imza attığı kanunları yok saydı. Elindeki bütün reçeteleri görmezden geldi. Sonuç ne oldu? Sahipsiz sokak hayvanları meselesi büyüdü de büyüdü ve bu noktaya gelindi” açıklamasını yaptı.

İktidarın bu sorunu büyüttüğüne işaret eden Rızvanoğlu, “Ortada bir gerçek var! Sokaklar sahipsiz hayvanlar ile dolmuş, taşıyor. İnsanlar evlerine, çocuklar okullarına tedirginlikle gidiyor. Çok trajik ölümler yaşandı. Çocuklarımız yaşamını kaybetti. Bir daha bu acıları başka ailelerin yaşamaması gerekiyor. Bu olmamalı! Peki, ne oldu da bugünlere gelindi? Bu sorunun temelinde yıllardır süregelen ihmal ve plansızlık yatıyor. İktidar, 20 yıldır bu sorunu çözmek için gerekli adımları atmadığı gibi, belediyelere yeterli desteği de sağlamadı. Denetim mekanizmalarını işletmedi. Oysa kaynak ve denetim bu işin olmazsa olmazı. Başka ne oldu? Bu meclisin 2004’te yaptığı ve 2021 yılında revize ettiği kanuna da uymadı! Başka? 2019 yılında hazırlanan meclis araştırma raporunda yazan önerileri de yerine getirmedi. Yani bu ne demek? İktidar altına imza attığı kanunları yok saydı demek. Elindeki bütün reçeteleri görmezden geldi demek. Sonuç ne oldu? Sahipsiz sokak hayvanları meselesi büyüdü de büyüdü ve bu noktaya gelindi.” dedi.

"Bu işe merkezi hükümetten bütçe ayırmalısınız" diyen Rızvanoğlu, “Faize 1 trilyon 254 milyar ayırdınız. Gerektiğinde kur korumalı mevduat için 800 milyar buldunuz. Sıkıştığınızda da Merkez Bankası’ndan para bastınız. Bu işe de bütçe bulabilirsiniz. Bir 20 yıl kaybettik. Siz bu sürede, hiçbir kararı uygulamadınız. Şimdi bilime dayanmayan yöntemlerle ve radikal uygulamalarınızla çözüm bulacağınıza inanıyorsunuz. Bu işi çözecekseniz, böyle bir teklif ile değil, dört koldan, her yöntemi eş zamanlı uygulayarak çözmek zorundasınız. Siz bunların hiçbirini yapmadan, bizden vicdanımızı ve insanlığımızı bir kenara bırakarak teklife olumlu oy vermemizi beklemeyin!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.