Magazin Kaynak: Haber Merkezi 27.08.2024 09:08

Reha Muhtar, Deniz Uğur, Nilüfer olayına ünlü avukattan çarpıcı yorum

Bodrum'u tercih eden ünlü isimlerden Avukat Çınar... İş yoğunluğu nedeniyle uzun zaman sonra ilk kez Bodrum Türkbükü'nde, Miam Restaurant'a girişte görüntülenen Avukat Serpil Çınar, gazetecilerle sohbet etti. Bodrum'u tercih eden ünlülerden olan Çınar, muhabirlerin sorusu üzerine son günlerde tartışılan Reha Muhtar, Deniz Uğur ve Nilüfer polemiğine değindi.
Reha Muhtar, Deniz Uğur, Nilüfer olayına ünlü avukattan çarpıcı yorum
Avukat Çınar, “Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması suçu ceza kanunun tanımında; 16 yaşını bitirmemiş olan çocuğun velisinin rızası dışında üçüncü kişilerce alıkonulması olarak tanımlanmıştır.  Deniz Uğur’un çocuğun kaçırılması ve alıkonulması yönündeki şikâyeti, suçun tanımına uymamaktadır. O gece, çocuğu, “rızası dışında” velayet hakkı olmayan Deniz Uğur kendi evine götürmüş olsa idi, o vakit söz konusu suçtan bahsedilebilecekti. Olaya ilişkin sadece duyuma dayalı bilgim vardır; ama tahmini olarak şunu belirtmeliyim ki Deniz Uğur çocuk alıkonulması yönünde şikâyet eder ise yüksek ihtimal ile dosya hakkında takipsizlik kararı verilecektir. Nedeni ise bahsi çocuğun kaçırıldığı yönünde iddia edilen failin suçu işlemeye yönelik kastı olmamasıdır” dedi. 

'TCK MADDE 2672'

Avukat Çınar, söz konusu tartışmalı olayda babasının yoğun bakımda olduğunu öğrenmesi halinde manevi kızının çocuğu istediği şekilde kendi evine ve aynı şekilde de çocuğun evine geri götürdüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Velayet hakkı olan babasının entübe olması nedeni ile bakım ve gözetim amaçlı çocuğu koruma altına almıştır. Deniz Uğur’un şikayetçi olması halinde çocuk, mağdur sıfatında olacak ve velayet hakkına sahip olan baba da mağdurun velayet hakkına sahip olması nedeni ile dosyada müşteki sıfatına haiz olacaktır. Bunun üzerine Reha Muhtar, çocuğunun Ayşe Naz’da o gece kalmasından ötürü rızası olduğunu ve şikayetçi olmadığını bildirmesi halinde TCK madde 2672 gereği hukuka uygun bir eylem niteliğini taşıyacaktır. Çocuğun menfaatine aykırı olan her durumun kanunda cezai bir karşılığı bulunmaktadır. Söz konusu olay, çocuğun menfaatine aykırılık taşımamaktadır.”

'BUZLAR ERİDİ'

Yaşanan gerginliğin ardından taraflar arasındaki buzlar günler sonra eridi. Deniz Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada birbirlerinden özür dilediklerini açıkladı.

'YANLIŞ ANLAŞILMALAR GİDERİLMİŞTİR'

Oğlu Poyraz'ın şarkıcı Nilüfer'in kızı Ayşe Nazlı Yumlu tarafından alıkonduğunu iddia eden ve suç duyurusunda bulunduğunu belirten Deniz Uğur'dan özür açıklaması geldi.

Karşılıklı özürlerin dilendiğini belirten Deniz Uğur, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yayımladı:

"Son günlerdeki travmatik süreçte medyaya yansımış olan tartışmalar tarafımızca sonlandırılmış, karşılıklı özürler dilenmiş ve yanlış anlaşılmalar giderilmiştir. Çocukların üstün yararı için bundan sonra tüm süreci Anne Deniz Uğur ve abla Ayşe Nazlı Yumlu, iletişim ve dayanışma içinde yönetecektir. Kararımıza saygı duyulup konu hakkında daha fazla yorum yapılmamasını kamuoyu ve basın mensuplarından rica ederiz. Teşekkürler."