Sağlık Kaynak: Musa ALİOĞLU 15.06.2024 11:59

Regl ağrılarıyla başa çıkmanın yolu soğuk duş terapisi

Wim Hof Method (Nefes, Soğuk, İrade – Çalışmaları ) Eğitmeni Doruk Taraktaş, soğuk duşlar sayeside kadınların regl dönemlerini daha sorunsuz geçirebileceklerini söylüyor.
Regl ağrılarıyla başa çıkmanın yolu soğuk duş terapisi

Tatilde dinlenirken, belki de sabah serinliğinde denize dalmanın ne kadar canlandırıcı olduğunu fark etmişsinizdir. Soğuk suyun vücudunuza getirdiği o enerji patlaması sadece geçici bir his değil; aynı zamanda sağlığınız için de büyük faydalar taşıyor. Özellikle kadınlar için, soğuk su terapisi regl dönemlerinde birçok mucizevi etki sunuyor.  


“Soğuk suyun sağladığı faydalar saymakla bitmiyor inanın. Vücut sıcaklığını kontrollü bir şekilde düşüren ve bedenin adaptasyon mekanizmalarını çalıştıran soğuk duşlar, cold plunge (soğuk suya dalma) ve hatta ünlü Wim Hof Method 3. Çalışması soğuk çalışmaları, kan dolaşımını artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihaplanmayı azaltır ve stres seviyelerini düşürür. Bu etkiler, kadın sağlığı için bazı dönemlerde kritik önem taşır” diyen Wim Hof Method (Nefes, Soğuk, İrade – Çalışmaları ) Eğitmeni Doruk Taraktaş özellikle Regl döneminin, birçok kadın için sancılı ve zorlayıcı olabildiğini, soğuk su terapileri bu süreci daha katlanılabilir hale getirdiğini belirtiyor. 

2019 yılında yapılan bir araştırmanın (Jones et al., 2019), soğuk su maruziyetinin inflamasyonu azaltarak regl ağrılarını hafifletebileceğini ortaya koyduğuna dikkat çeken Taraktaş, düzenli soğuk duş alan kadınların regl dönemlerindeki ağrı ve rahatsızlıklarının belirgin şekilde azaldığı gözlemlendiğini belirtiyor. 

Sadece tatilinizde deniz kenarında soğuk denizle değil evinizdeki duşla da her sabah soğuk suyun bu mucizevi faydalarını hissedebilirsiniz. Sağlığınızı korumak ve zinde kalmak için soğuk su terapilerini deneyin, Wim Hof Method’u araştırın. Hem bedeniniz hem de ruhunuz size teşekkür edecek.

Not: Banyoları sıcak yapmaya devam edebilirsiniz, banyo sonrası duştan çıkmadan bedeninize mutlaka soğuk su tutun, soğuk duşları sabahları yapın ve bunu sağlığınız için egzersiz olarak düşünün.