Spor Kaynak: Musa ALİOĞLU 15.06.2024 19:37

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin 100. Etabı ABD Boston'da gerçekleşecek

Red Bull'un yüksekliğe meydan okuyan uçurumdan serbest atlayış etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin bu yılki ikinci etabı, 8-9 Haziran'da ABD'nin Boston şehrinde gerçekleşecek.
Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin 100. Etabı ABD Boston'da gerçekleşecek

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, Atina'da düzenlenen sezon açılışının ardından üst üste üçüncü kez Boston’a geri dönüyor. Her etapta en iyi olmak için mücadele eden atlayışçılar, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 100. etabında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Çağdaş Sanat Enstitüsü'nden mavi sulara atlayış yapacak. 

 

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin bu yılki ilk etabında, ‘Kadınlar’ kategorisinde geçtiğimiz yılın genel klasman ikincisi Molly Carlson, yalnızca 0,1 puanlık farkla son şampiyon Rhiannan Iffland’ı geçerek zirveye oturmuştu. ‘Erkekler’ kategorisinde ise serinin son şampiyonu Rumen sporcu Constantin Popovici yeni yılın ilk galibiyetini elde etmişti.

 

Red Bull Cliff Diving’in 7. Etabı 29 Eylül’de Antalya’da Gerçekleşecek

 

Her yıl izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve 4 erkek, 4 kadın joker atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kendi kategorilerinde en iyisi olmak için mücadele ediyor. 

 

Antalya etabının 29 Eylül’de gerçekleşeceği, Dünya’nın en iyilerinin yarıştığı Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Boston etabının ardından, 30 Haziran’da İtalya, 20 Temmuz’da İrlanda, 10 Ağustos’ta Norveç ve 25 Ağustos’ta Kanada’da devam edecekEtkinlik, 10 Kasım’da Avustralya’da final ile son bulacak.