Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.08.2024 18:01 Güncelleme: 06.08.2024 18:09

Radikal İslamcıya ihale iddiası

İstanbul Valiliği, 6 Ağustos 2024 Salı günü çeşitli medya kuruluşlarında ''Radikal İslamcıya ihale'' başlığıyla yayımlanan haberlerde yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı.
Radikal İslamcıya ihale iddiası

Valilik,haberlerde adı geçen Boğaziçi Üniversitesi kuzey kampüs yurt binası yeniden yapım inşaatı sözleşme paketi ihalesi ilanının 18 Ağustos 2022 tarihinde Resmi Gazete, Hürriyet Gazetesi ve İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi internet sayfasında yayımlandığını belirtti.

Açıklamada, talep eden tüm firmaların katılımına açık olarak düzenlenen ihaleye, yeterlilik şartlarını taşıyan 4 firmanın katıldığı ifade edilerek, ''10 Ekim 2022 tarihinde saat 14.00’te yapılan ihaleyi en düşük teklifi veren Çevre Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş & Bakırcı Yapı ve Gayrimenkul Ticaret A.Ş ortak girişimi kazanmış ve firmanın teklif dosyası incelemeye alınmıştır.'' denildi.

İnceleme sonucunda, yeterlilik kriterlerini sağlayan firmayla 16 Kasım 2022 tarihinde sözleşme imzalandığının aktarıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''İhale süreciyle başlayan ve inşaat çalışmalarının tamamlanmasına kadar geçen süreç İstanbul Valiliği tarafından takip edilmiş ve kamunun tüm hakları korunmuştur. Habere konu edilen terör örgütüne üyelik vb. iddialar, 2002 yılından bu yana muhtelif zamanlarda ve çeşitli medya organlarında öne sürülmüş, firma yetkilileri de başvurdukları adli merciilerden defaatle 'tekzip yayınlama' kararı aldırmıştır. Söz konusu haber ve yayınların, en iyimser ifadeyle iyi niyetli olmadığını müşahade etmekteyiz.''