Vakıf Katılım web
Sağlık Kaynak: Ahmet Münir EREN 19.07.2024 12:01 Güncelleme: 19.07.2024 12:28

Prof. Dr. Ayhan Kaya, İngiliz Akademisi'ne uluslararası üye seçildi

Üyelerini sosyal ve beşeri bilimler alanında yürüttükleri çalışmalarla yüksek uluslararası saygınlığa ulaşmış bilim insanları arasından seçen İngiliz Akademisi 2024 yılı için 86 yeni üye seçti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya, akademiye uluslararası üye seçildi.
Prof. Dr. Ayhan Kaya, İngiliz Akademisi'ne uluslararası üye seçildi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya, Birleşik Krallık'ın sosyal ve beşeri bilimler alanında faaliyet gösteren resmi organı İngiliz Akademisi’ne uluslararası üye olarak seçildi.

Dünyanın önde gelen bilim insanlarının seçildiği İngiliz Akademisi, kurulduğu 1902’den bu yana sosyal ve beşeri bilimler alanında akademik çalışmaları teşvik ederek bu çalışmalardan elde edilen bulguların kamu yararı ve toplumsal refah için uygulanmasını hedefliyor. Uluslararası üyelerini sosyal ve beşeri bilimler alanında yürüttükleri çalışmalarla yüksek uluslararası saygınlığa ulaşmış bilim insanları arasından seçen İngiliz Akademisi’nin 400’ün üzerinde uluslararası üyesi, toplamda ise bin 700 üyesi bulunuyor.

İngiliz Akademisi’ne 2024 yılında seçilen üyelerin 52'si Birleşik Krallık genelindeki 21 üniversiteden seçilirken 30’u ABD, Kanada, Güney Afrika, Japonya, Çin, Avustralya, Tayvan, İsviçre, Almanya, İtalya, Hollanda, Türkiye ve İsrail üniversitelerinden seçildi.  Prof. Dr. Ayhan Kaya, Türkiye üniversitelerinden 2024 yılında akademiye üye olarak seçilen tek bilim insanı oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuyla Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün 20 binin üzerinde öğrencisi ve 60 bini aşkın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk, İletişim, İşletme, Mimarlık, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Sosyal ve Beşeri Bilimler fakültelerinin yanı sıra meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın önlisans, lisans ve lisansüstü program sunmaktadır. Üniversitenin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.