Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.07.2024 09:00 Güncelleme: 12.07.2024 11:48

Piyasalarda bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "NATO'nun tespit ettiği iki temel tehditten biri olan terörizmle mücadelede, müttefiklerimizden dayanışma bekliyoruz." dedi.
Piyasalarda bugün

Ne oldu?

İnfo Yatırım'ın değerlendirmeleri şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO'nun tespit ettiği iki temel tehditten biri olan terörizmle mücadelede, müttefiklerimizden dayanışma bekliyoruz.
Erdoğan: (ABD'den F16 tedariki) Sayın Biden ile konuştum, 3 – 4 hafta içinde ben bu problemi çözeceğim dedi.
Erdoğan: (Karadeniz Tahıl Girişimi) Her iki tarafı eğer bu konuda bütünleştirebilirsek Karadeniz tahıl girişiminin adımlarını da atmış oluruz.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bankacılık sektörünün sadeleşme talebinin son derece makul olduğunu belirterek, "Sadeleşmeye devam edeceğiz" dedi.
ABD Başkanı Biden, NATO Zirvesi kapsamında Ukrayna Sözleşmesinin imza töreninde konuştu. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i yanlışlıkla Putin diyerek sahneye çağırdı.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya'nın bizi yıldırma çabaları ters tepiyor. Aksine, NATO üyeleri desteklerini arttırıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Chicago Fed Başkanı Goolsbee, ABD ekonomisinin %2 enflasyona doğru ilerlediğini söyledi.
IMF Sözcüsü Kozack, Fed’in bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz oranlarını düşürebilecek konumda olacağını öngörmeye devam ettiklerini söyledi.
JPMorgan, Fed’den daha önce Kasım olan ilk faiz indirim beklentisini iyi gelen enflasyon verisi sonrası Eylül ayına çekti.
Boeing, bazı 737 Max müşterilerine geçen haftalarda bildirim göndererek 2025 ve 2026'da teslim edilmesi gereken uçakların üç ila altı aylık ek gecikmeyle karşılaşabileceğini belirtti."

Ne olacak?

Yurt içinde bugün Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
ABD’de bugün ÜFE verileri açıklanacak.
Moody’in 19 Temmuz’da Türkiye Raporu yayımlaması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekleniyor.