Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.03.2024 09:00 Güncelleme: 29.03.2024 11:55

Piyasadan haberler

CWENE... Şirket, güneş enerjisi panelleri bileşenleri arasında ana unsurlarında yer alan alüminyum çerçeve için üretim faaliyetlerinin başlatılması kararı almıştır.
Piyasadan haberler

CWENE... Şirket, güneş enerjisi panelleri bileşenleri arasında ana unsurlarında yer alan alüminyum çerçeve için üretim faaliyetlerinin başlatılması kararı almıştır. Yatırıma istinaden 554.389.070 TL tutarlı yatırım teşvik belgesi alınmış olup ilk etapta makinelerin alımına yönelik Yapı Kredi Finansal Kiralama Anonim Şirketi aracılığı ile 60 ay vadeli toplam 8.000.000 Euro finansal kiralama sözleşmesi imzalanmış ve makine siparişleri verilmiştir. Yatırımın AOSB 3.Kısım Mah. 32. Cad. N7 Döşemealtı/Antalya adresinde yer alan taşınmazda gerçekleştirilmesi planlanmakta ve 2025 yılı ilk çeyreği itibarıyla üretime başlanması planlanmaktadır.

GIPTA... Şirket ile çeşitli yur içi yerleşik firmalar arasında Kırtasiye malzemeleri üretim ve tedarikleri konusunda toplamda KDV hariç 344.493.734 TL, tutarında sipariş anlaşması sağlanmış olup siparişe konu ürünlerin teslimatlarının 2024 yılı 2. ve 3. dönemi içerisinde yapılması planlanmaktadır.

GWIND… JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., şirket Galata Wind Enerji A.Ş.'nin yatırım düzeyi çok yüksek kategorisindeki Uzun Vadeli Ulusal Notunu "AA (tr)" olarak korumuş ve Kısa Vadeli Ulusal Notu'nu ise "J1+(tr)" olarak belirlemiştir. Her iki notun görünümü ise "Stabil" olarak belirlenmiştir. Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası not ve görünümlerine paralel olarak şirketin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Kredi Notları ve görünümleri "BB / Negatif" olarak belirlenmiştir.

OZKGY... İstanbul ili, Zeytinburnu İlçesi, Maltepe Mahallesi 2945 Ada 68 Parselde gerçekleştirilecek konut projesinin Yapı Ruhsatı alınmıştır. Proje kapsamında toplam 82.529,13 m2 inşaat alanında 307 adet konut ve 13 adet ticari bağımsız bölüm inşa edilmesi planlanmaktadır.

SISE... Eskişehir Cam Ambalaj tesisindeki 198 Bin Ton/yıl brüt üretim kapasiteli 5. fırını 28/03/2024 tarihinde ateşlenmiştir. Türkiye'de ve dünyada büyüyen cam ambalaj pazarında artan ürün ihtiyacına cevap verilebilmesi ve operasyonel verimlilik artışı hedeflerine yönelik olarak 145 Milyon Dolar yatırımla Eskişehir'de hayata geçirilen 5. Fırın ile, Şişecam'ın cam ambalaj işkolunda Türkiye'de kurulu brüt üretim kapasitesi 3 tesiste faaliyet gösteren 13 fırın ile 1,9 Milyon Ton/yıl'a, küresel cam ambalaj brüt üretim kapasitesi 3,3 Milyon Ton/yıl'a ulaşmıştır. Bu yatırım ile tek yerleşkede 5 fırın ve 24 hatla dünyanın en büyük cam ambalaj tesisi haline gelen Eskişehir tesisinde, 127 kişiye ek istihdam sağlanacaktır. Ayrıca, Eskişehir Cam Ev Eşyası tesisindeki soğuk tamirin 28/03/2024 tarihinde yaklaşık 29 Milyon Dolar yatırım ile tamamlanması sonrası, Eskişehir'deki cam ev eşyası işkolu brüt üretim kapasitesi yaklaşık 190 Bin Ton/yıl'a ulaşmıştır. Cam ev eşyası işkolundaki yeni yatırımı ile 246 kişiye ek istihdam sağlanacaktır. Bu yatırımlar sonucunda, Şişecam'ın Eskişehir tesisi, cam ambalaj ve cam ev eşyası iş kollarında yaklaşık konsolide 1 Milyon Ton/yıl brüt kapasiteye ulaşarak, dünyanın tek yerleşkede en büyük entegre cam üretim noktası haline gelmiştir.

Kaynak: A1 Capital