Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.09.2024 16:00 Güncelleme: 04.09.2024 09:57

Pinokyo adlı kukla oyunu, çocuklarla mahallelerde buluşuyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Karavan Kukla Tiyatrosu Projesi kapsamında sahnelediği "Pinokyo" adlı kukla oyununu, Eskişehir'in merkezinde yaşayan çocuklarla, kendi mahallelerinde buluşturdu.
Pinokyo adlı kukla oyunu, çocuklarla mahallelerde buluşuyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) işbirliğiyle organize edilen etkinlik, Eskişehir’in tiyatro izleme imkânı kısıtlı olan Fevzi Çakmak, Şirintepe, Yeşiltepe, Emek, Erenköy ve Büyükdere mahallelerinde sahnelendi. Yaklaşık 1000 çocuğun katılımıyla gerçekleşen gösterimler sonrası çocukların ilgi ve sevgisi, Şehir Tiyatrosu çalışanlarını ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerini gülümsetti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hakkı Kuş, “Salonlarımızda oyun izleme imkânı bulamayan çocuklarımıza ulaşmak için Eskişehir’de bir ilki gerçekleştirdik ve merkez mahallelerimize ‘Pinokyo’ adlı kukla oyunumuzla ulaştık. Tahminimizin üstünde bir katılım ve yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Bu sonucun Eskişehir’de kültür ve sanatın gücünü göstermesi açısından çok değerli olduğunu düşünüyorum. Biz kurulduğumuz günden bugüne, arkamıza aldığımız bu güçle çalışıyoruz. Sezon içinde farklı mahallelerimize ve ilçelerimize oyunlarımızla ulaşmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.