Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 13:00 Güncelleme: 13.08.2024 08:48

Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni, Erciyes'te yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Kayseri Bilim Merkezi ile TÜBİTAK tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni, Erciyes'te gökyüzü meraklılarını bir araya getirdi.
Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni, Erciyes'te yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Kayseri Bilim Merkezi ile TÜBİTAK tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni, Kayseri'nin en yüksek noktası olan Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da yapıldı.

Gökyüzünün bulutlu olması sebebiyle meteor yağmurunu izleyemeyen vatandaşlar, bilim yarışmasına katıldı.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Elcuman, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve diğer etkinliklerle Erciyes’ten 12 ay faydalanma gayretinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Biz bunu 12 aya yaymak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Şu ana kadar 20’ye yakın futbol takımı kamp yaptı. Kamplar devam ediyor. Birçok hazırlık maçı yapıldı. Çok ilginçtir mesela Katar U 15 milli takımı burada. Onlar devam ediyorlar. 1’inci ligden, süper ligden ve alt liglerden takımlar geldiler. Ve bu devam edecek. Şu an sürprizi bozmayım ama milli takımlar düzeyinde de çok yakında burada takımlar göreceksiniz. Yine basketbol, voleybol takımlarının rezervasyonları var. Onlar devam edecek.”