Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.03.2024 12:00 Güncelleme: 26.03.2024 13:07

Pancar Deposu'nun hikayesini yazanlar anlattı

"Birlikte düşünüyoruz, birlikte üretiyoruz!" sloganıyla yola çıkan, toplumun farklı kesimlerini tasarım süreçlerinde bir araya getirerek, katılımcılık anlayışıyla tasarlanan Nilüfer Pancar Deposu kendi hikayesini yazanlara ev sahipliği yaptı.
Pancar Deposu'nun hikayesini yazanlar anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu ve Mimar Doğu Kaptan "Tasarım Buluşmaları”nın ilkinde Pancar Deposu’nun dönüşüm sürecini izleyicilerle paylaşarak gelecekteki hedefleri paylaştı.

Projenin katılımcı süreçleri, tasarım ve mimari çözümleriyle yeniden kazandığı işlevin konuşulduğu söyleşinin modaretörlüğünü Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan yaptı.

Toplantıya eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 5 yıllık dönemde yaptıkları çalışmaların kısa bir özetini paylaştı. Görev süresi boyunca her yılı farklı bir tema üzerine kurduklarını kaydeden Başkan Erdem, kentin geleceğini Nilüferlilerle birlikte tasarlamak amacıyla 2023 yılını “İkinci Yüzyıl için Tasarım” yılı ilan ettiklerini ve bunun sonucunda da “Pancar Deposu” projesinin ortaya çıktığını belirtti.

Projede büyük katkıları bulunan Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu da yaşanan süreç hakkında bilgiler verdi. Pancar Deposu’nun yerinin çok farklı olduğuna değinen Göksu, “Burası yeni nesil bir mekan odu. 2023 yılı “İkinci Yüzyıl için Tasarım” yılı ilan edildi ve bu proje hayata geçti. Bu yıl gençlik yılı ve yeni yüzyılda gençler ön plana çıkmalı. Bu mekan bölge halkının ve gençlerin katkılarıyla yaşayacak.” dedi.

Projenin Mimarı Doğu Kaptan da projenin geleceği ve değerine değindi. Pancar Deposu’nun her kesime katkı sağlayacağını belirten Kaptan, “Proje sürecinde yakalanan uyum başarıyı getirdi. Bizler ve belediye yönetimi arasında güzel bir bağ oluştu. Hayaller gerçek oldu ve Türkiye’ye örnek bir proje hayata geçti. Burası her yönüyle düşünülmüş bir mekan aktif halde kullanılmalı.” şeklinde konuştu.