Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 16:00 Güncelleme: 26.07.2024 16:25

Özel: Yereldeki başarılarımız, bize genel iktidarın kapılarını aralayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i Tarihi Belediye Binası'nda ziyaret etti.
Özel: Yereldeki başarılarımız, bize genel iktidarın kapılarını aralayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Bursa'da CHP İl Başkanlığı’nın ardından Tarihi Belediye Binası’nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. 

Bursa’da 47 yıl sonra tekrar aynı başarıyı yakaladıklarını anlatan CHP Genel Başkanı Özel, iyi bir adayla sağlam destek aldıklarını söyledi.

Özel, elde edilen başarının aslında 5 yıl önce hak edildiğini belirterek, “Mustafa Bozbey’in Nilüfer’de markalaşmış bir belediyecilik anlayışı var. Bunu Büyükşehir’e taşıyacağından şüphem yok. Bursa’ya daha iyi hizmetlerin gelebilmesi için bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yereldeki başarılarımız, bize genel iktidarın kapılarını aralayacak.” dedi.

Ziyaretin sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından CHP Genel Başkanı Özel’e günün anısına Atatürk’ün Bursa’da yaptığı konuşmaya ait fotoğraf, çini vazo ve Bursa ipeği hediye edildi.

Özel, Bozbey ve beraberindekiler daha sonra Tarihi Belediye Binası’nın balkon kısmına geçerek Bursalılarla buluştu.

Büyükşehiri ve yeni belediyeleri kazanmalarının dürüst, temiz, çalışkan, şeffaf, hesap verebilir ve halkı gözeten belediyecilik anlayışının Bursa’da özlendiğini gösterdiğini anlatan Özel, “Mustafa Bozbey’in Nilüfer’de yaptığı efsane hizmetlerin il genelinde talep edildiğini gösteriyor.” diye konuştu.

Özel, sunumda 4 buçuk milyarlık SGK ve vergi borcunun devralındığını da gördüklerine değinerek, bunun çok önemli bir kısmının SGK borcu olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Özel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve beraberindekiler daha sonra Ulucami’ye geçerek cuma namazını kıldı. Namaz çıkışında vatandaşlara aşure ikramında bulunan Özel, ardından esnafı ziyaret ederek sohbet etti.