Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.07.2024 16:00 Güncelleme: 13.07.2024 19:20

Osmangazi'nin köylerinde şenlik düzenleniyor

Osmangazi Belediyesi'nin yaz döneminde 32 farklı kırsal mahallede düzenleyeceği 'Köyümüzde Şenlik Var' etkinlikleri devam ediyor.
Osmangazi'nin köylerinde şenlik düzenleniyor

Osmangazi Belediyesi, ‘Köyümüzde Şenlik Var’ projesi ile kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşları kültür ve sanat dolu etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Geçen hafta Gökçeören Mahallesi’nde gerçekleştirilen program ile başlayan etkinliklerin ikinci adresi Çağlayan Mahallesi oldu.

Okul bahçesinde düzenlenen program, ilk olarak çocuklara yönelik etkinlikler ile başladı. Programda çocuklar; sokak oyunları, şişme oyun parkurları, zıp zıp, yüz boyama, langırt, bouble şov, palyaço gösterisi gibi aktivitelere katıldı.

Mahallede yaşayan erkeklerin ilgi gösterdiği tavla turnuvasının kazananı, Metin Argın isimli yarışmacı oldu. Kadınlar için özel olarak düzenlenen yemek yarışmasında ise lezzet dolu bir rekabet yaşandı. 

Şenlik programının sonunda Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu üyeleri ve Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekipleri sahne aldı.

Köyümüzde Şenlik Var programına katılan Osmangazi Belediye Başkan Vekili Necati Gezer, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Recep Çohan da Çağlayan Mahallesi sakinlerinin coşkusuna ortak oldu.