Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.08.2024 16:01 Güncelleme: 02.08.2024 11:56

Osmangazi'de Gezici Kütüphane yollara çıktı

Osmangazi Belediyesi'nin kütüphaneye ulaşmakta zorluk yaşayan merkeze uzak mahallerdeki çocukları kitap ile buluşturmak ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Gezici Kütüphane, hizmete başladı.
Osmangazi'de Gezici Kütüphane yollara çıktı

Osmangazi’nin merkeze uzak mahallelerini tek tek dolaşarak çocukları birbirinden güzel kitaplar ile buluşturacak olan Gezici Kütüphane, düzenlenen törenle yollara çıktı.

6-18 yaş arasındaki çocuklara hitap eden 600 kitaba ev sahipliği yapan Gezici Kütüphane, hafta içi her gün iki mahallede çocukların hizmetinde olacak. Üye olduktan sonra kütüphaneden faydalanabilecek olan çocuklar, 15 günlük periyotlar halinde kütüphaneden en fazla 3 kitap ödünç alabilecek.

Gezici Kütüphane, Osmangazi Meydanı’nda yer alan Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’nin önünde düzenlenen törenin ardından ilk hizmet noktası olan İnkaya Mahallesi’ne gitmek için yola çıktı.

Düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Okumanın ve okutmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha göstermek adına Gezici Kütüphane projemizi hayata geçirdik. Gezici Kütüphane’nin yollara çıkış noktası olarak da geçtiğimiz günlerde hizmete açtığımız Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’nin önünü seçtik. İnşallah yakın zamanda, vatandaşlarımızın bağışladığı kitapların yer alacağı İsmail Hakkı Tonguç Bağış Kütüphanesi’ni de kentimize kazandıracağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Gezici Kütüphane’nin içerisine giren Başkan Aydın, kütüphanenin raflarından seçtiği kitabı, törene katılan bir çocuğa verdi.