Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 16:00 Güncelleme: 31.07.2024 16:06

Orhangazi Belediyesi'nden yaya kaldırımı uyarısı

Orhangazi Belediyesi, yaya kaldırımlarının yayalara ait olduğunu vurgulayarak, bu alanların vatandaşların geçişlerini engelleyecek şekilde işgal edilmesine son verilmesi çağrısında bulundu.
Orhangazi Belediyesi'nden yaya kaldırımı uyarısı

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaya kaldırımlarının yaya hemşehrilerine ait olduğunu vurguladı.

Başkan Aydın, "Kaldırımlar, yaya geçişlerini engelleyici, engelli vatandaşların hareketlerini kısıtlayıcı, alışveriş veya bebek arabası ile birlikte hareket eden kadınların işini güçleştirici olmamalıdır." dedi. Belediye Başkanı Aydın, amaçlarının esnafın işini zorlaştırmak olmadığını, yalnızca hak kiminse o hakkın sahibi tarafından kullanılması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Aydın, sözlerinin sonunda hemşehrilerini bu konuda özenli olmaya davet etti.

Belediye yetkilileri, kaldırımların yayalar için olduğunun altını çizerek, toplumun her kesiminin haklarına saygı duyulması gerektiğini belirtti. Orhangazi Belediyesi yetkilileri, bu konuda vatandaşlardan destek ve anlayış beklediklerini vurguladı.