Otomotiv Kaynak: ANIL KARTAL 23.08.2024 12:00 Güncelleme: 23.08.2024 12:00

Opel Corsa, 2024 yılında Almanya'da sınıfının en çok tercih edilen aracı oldu

Opel'in şehirli ve kompakt modeli Corsa, 2024'te Almanya'da şimdiye kadar 20 binden fazla yeni plaka tesciliyle sınıfının en çok tercih edilen aracı oldu.
Opel Corsa, 2024 yılında Almanya'da sınıfının en çok tercih edilen aracı oldu

Opel Corsa, Almanya’da son üç yıldır segmentinin en popüler modeli olarak öne çıkıyor. Güçlenerek yoluna devam eden Corsa, 2024’ün ilk yarısında kendi segmentinin en çok tercih edilen aracı oldu. Almanya Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu’nun (KBA) verilerine göre Corsa, yılın ilk altı ayında tüm motor seçenekleriyle 20 bin 231 adet satılarak kendi segmentinin lideri konumuna geldi. Corsa Elektrik bu yıl da kendi sınıfında elektrikli araçlar arasında liderliğini korumaya devam ediyor.

Almanya Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu’nun (KBA) verilerine göre haziran ayında 17 bin 107 adet binek Opel modeli trafiğe kaydedidi. Bu güçlü rakam, Opel’in satış başarısını  geçtiğimiz yılın haziran ayına göre yüzde 17,9’luk bir artışla güçlü bi şekilde devam ettirdiğini gösterirken, Opel’in geçtiğimiz yıl yüzde 5,2 olan  binek araç pazar payı da yüzde 5,8 ile 2023 yılı haziran ayına göre önemli ölçüde artış gösterdi. 

Yılın ilk yarısında 77 bin 235 adet Opel marka binek araç trafiğe kaydedildi ve Opel’in geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla Almanya’daki pazar payı yüzde 15,5’lik bir artışla yüzde 4,8’den yüzde 5,2’ye ulaştı.

Opel’in şimdiye kadar mükemmel bir sonuç elde ettiğini açıklayan ve Alman markaları arasında haziran ayında en güçlü sonucu elde eden marka olduğunu söyleyen Opel Almanya Başkanı Patrick Dinger, “Yılın ilk yarısında kendi segmentinde lider olan, en popüler aracımız Corsa, bu sonucun elde edilmesinde büyük katkı sağladı. Opel’in binek araçlarına yönelik olan önemli artış Opel’in model gamının müşteri ihtiyaçlarına en iyi şekilde uyarlandığının net bir göstergisidir” dedi.