Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi OLAĞAN HİKÂYE'NİN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI

OLAĞAN HİKÂYE'NİN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI

İki aylık hikâye dergisi Olağan Hikâye'nin dördüncü sayısı, "İroni" konusuna kaldığı yerden devam ediyor.
Haberler

İki aylık hikâye dergisi Olağan Hikâye'nin dördüncü sayısı, "İroni" konusuna kaldığı yerden devam ediyor.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından iki ayda bir yayımlanan Olağan Hikaye, dördüncü (Nisan-Mayıs 2021) sayısında dikkat çekici "ironi" konusunu işlemeyi sürdürüyor. "Hedefi Vuran Mızrak: İroni" dosyasında ironiyi irdeleyen düşünce yazıları, eser incelemeleri yer aldı. Sayıda özgün hikayeler, hikayeyi farklı biçimlerde ele alan eleştiri, inceleme ve makaleler de mevcut.

Yunus Emre Özsaray, "Bindiğimiz Dalı Kesiyoruz" başlıklı sunuş yazısında zeminle edebiyat bağlantısına değiniyor ve edebiyatçının edebiyat yapmadaki köken oluşturan sebeplere sadakatini sorguluyor. "Bugün bir müslüman olarak edebiyatımız amelimizden ayrı mıdır?" sorusunu gündeme getiren Özsaray, "Bu soruya içtenlikle vereceğimiz cevap bir zemin yoklaması olacaktır. Bu sorunun cevabına göre bir de sözümüzü kontrol edeceğiz." diyor.

Olğan Hikaye'nin dördüncü sayısında yazılar ve hikayeler şöyle sıralandı:

HİKÂYELER: Recep Seyhan, "Servis Edil(e)memiş Bir Öykü"; Gökhan Yılmaz, "İpe Sapa Gelmez"; Ömer Çelik, "Yüksek Bir Yer"; Abdullah Yıldırım, "Kayıp"; Ömer Can Coşkun, "Son-Uç"; Feyza Kartopu, "Penceredeki"; Tuncay Günaydın, "Sonsuz Yokuş Sokağı"; Ali Işık, "Nihayet!"; Eren Buğdaycı, "Bir Kutu Cytotec yahut Pratik Cinayetler"; Selim Sencer, "Bön Bön Bakanlar Derneği"; Sebahat Meraki, "Kakuleli Mantar"; Sıddık Yurtsever, "VIP Özgür"; Büşra Çelik, "İnanç Tohumu".

TEORİK OKUMALAR: Asım Öz, "Müzelerin Dönüşümü Ve Çağdaş Sanat Müzeleri"; Kamil Eşfak Berki, "İçten ve Özden"; Hasan Akay, "Büyük Resmi Görmek!"; Ahmet Dağ, "Platon'un Sanal Mağarası"; Cihan Aktaş, "Sigara Neyin Yerini Tutuyor?"; İsmail Demirel, "Çağdaş Arap Öyküsünden Bir Seçki: Zamanla Konuşmalar"; Ali Sözer, "Cefadaki Sefa yahut Geleneği Perdeli Anlatımların Ardından Okumak"; Ali Oktay Özbayrak, "Okur İsyanının Ortasında- Bir Vahşet Öncesi"; Ahmet Melih Karauğuz, "Hikayesini Yitiren Hikaye"; Zafer Acar, "Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar"ı Kimlerdir?"

HEDEFİ VURAN MIZRAK- İRONİ: Abdulhakim Tuğluk, "Anlatıdaki Pusu: Romantik İroni"; Bilal Can, "Kaosun Münhal Dili"; Yusuf Kenan Yanık, "İroninin Akıbeti ve Gittikçe Zorlaşan Gülüş"; Hasan Hakan Poyraz, "Ağlanacak Hale Gülmek yahut Birtakım İronik Meseleler"; Merve Çakır, "Orhan Duru'nun İronisi"; Lamia Berki, "Algı, Düşünce, Manipülasyon: George Orwell'in 1984'üne Dil ve İroni Üzerinden Bir Bakış".

ÜÇ NOKTA ATIŞI: Gökhan Yılmaz, "Sırlı Arayışlar: Durmuş Saatler Dükkanı" ve "Durmuş Saatler Dükkanı Üzerine"; Gamze Güller, "Araba"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *