Halkbank web
Ekonomi 23.02.2021 07:08 Güncelleme: 22.02.2021 17:20

"OKUL ÜRÜNÜ SATIŞLARI YÜZDE 60 ARTTI"

Türkiye'nin yerli e-ticaret platformu PttAVM.com'un Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara yönelik aldığı karar ile kırtasiye araç gereçlerinde talep artmaya başladı. Diğer yıllara göre okul ürünü alışverişlerinde bu yıl yüzde 60'a yakın artış yaşandığını görüyoruz" dedi.
"OKUL ÜRÜNÜ SATIŞLARI YÜZDE 60 ARTTI"

SELİM ERCAN / ANKARA

Milyonlarca öğrenci 1 Mart itibariyle kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmeye hazırlanırken kırtasiye ürünlerine olan talepte artmaya başladı. E-ticaretteki kırtasiye alışverişlerinin pandemi öncesi döneme göre yüzde 60 arttığını anlatan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, e-ticarette bu yıl 3 milyar liralık okul alışverişinin gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. MEB’e bağlı Olgunlaşma Enstitülerince hazırlanan çocuk maskelerinin de yoğun ilgi gördüğünü belirten Çevikoğlu, “Vatandaş yeni dönemde bir kalem alıyorsa bir de maske alıyor artık. E-ticaret alanında yaklaşık 3 milyar liralık bir okul alışverişi gerçekleşeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

“TABLET SATIŞLARI DA ARTTI”

Kırtasiye ürünlerinin yanı sıra hijyen ürünlerinin de yoğun rağbet gördüğünü ifade eden Çevikoğlu, “Aileler çocuklarını maske ve dezenfektan gibi ürünlerle okula gönderecek. Bu nedenle özellikle MEB’e bağlı Olgunlaşma Enstitülerinin yalnızca bizim platformumuzda satılan çocuk maskelerine yoğun talep var. Maskeler çocukların salgına adaptasyonunu düşünerek yaş, cinsiyet gibi özelliklerine dikkat edilerek hazırlandığı gibi, hayvan, uzay, iş makinesi figürlerinin de yer aldığı maskeler gözlük kullanan çocuklara göre ise özel olarak tasarlanıyor. Satış verilerine baktığımızda tablet gibi ürünlerde önceki dönemlere göre bir yükseliş olduğunu görüyoruz. Daha öncesinde elektronik eşya alışverişlerinde e-ticarete tereddütle bakılırdı. Son dönemde bunun hem güven damgası gibi hizmet kalitesini belli eden uygulamalarla hem de e-ticaretin daha fazla deneyimlenmesiyle kırıldığını görüyoruz” dedi.