Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.09.2024 10:00 Güncelleme: 09.09.2024 10:27

Norveç'te beş günde dört kişi kartal saldırısına uğradı

Son beş gün içinde Norveç'in dört farklı bölgesinde dört ''altın kartal''saldırısı oldu.
Norveç'te beş günde dört kişi kartal saldırısına uğradı

Doğa koruma örgütü Birdlife'ın altın kartal uzmanı Alv Ottar Folkestad ''Kartalın insanlara saldırması o kadar sıra dışı ki, doğrulanmamış çok eski hikayeleri saymazsak, daha önce tartışıldığını görmedim. Bir altın kartalın bir insana saldırdığına dair belgelenmiş tek bir vakanın bile sansasyon yaratabilir.'' diye konuştu.

Son olarak Pazar günü 20 aylık bir kız çocuğu bir kartalın saldırısına uğradı.

Saldırıyı anlatan kızın babası Norveç yayın kuruluşu NRK'ya ''Kızın başının arkasına birkaç dikiş atılması gerekti ve çenesinin altında ve yüzünde kartalın pençelerinden kalan çizikler var.'' dedi.

Altın kartal uzmanı Alv Ottar Folkestad ''Bunun gerçekleşmesi akıl almaz görünüyor. Özellikle de bu çocuğa yapılan saldırı.'' diye konuştu.

Folkestad'a göre kartala doğada çok yaklaşırsanız korkabilirsiniz, ancak bir avluda birkaç kişinin arasında bir çocuğun saldırıya uğraması çok garip. Kartalın sadece bir yaşında olduğunu ve henüz avlanmaya başlamadığını söyleyen uzman ''Olanların hiçbir mantığı yok. Bu bir kara delik. Bu anormal bir davranış, diyor.

Folkestad dört saldırının da görüntülerini gördü. Ona göre hepsi de yuvadan yeni çıkmış altın kartallar tarafından yapılmış.

''Sadece bir ya da iki aydır yuvadalar ve dört farklı kuş olmalı. Saldırılar arasında oldukça büyük bir coğrafi mesafe var'' diye konuştu