Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.08.2024 12:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:36

Nobelli ekonomistten Çin'e övgü

Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Eric S. Maskin, Çin'in geride kalan 40 yıl içinde gözle görülür ilerlemeler kaydettiğini, ülkenin dünyaya açılmasının doğru yönde atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.
Nobelli ekonomistten Çin'e övgü

Maskin, kısa süre önce Çin Medya Grubu'na verdiği demeçte, Çin'in piyasa ekonomisini uyguladığına işaret ederek, piyasanın gücünün Çin'in ekonomik gelişmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.

Çin'in dünyaya açılmasının doğru yönde atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Maskin, Çin'in dışa açılmasının ve uluslararası piyasadan etkin şekilde faydalanmasının ülkenin önemli deneyimlerinden biri olduğunu kaydetti.

Çin hükümetinin organizasyon yapısının da çok başarılı olduğunu belirten Maskin, ülkenin farklı eyaletlerinin ekonomilerinin kendine özgü avantajlara sahip olduğunu, eyaletler arasındaki rekabetin ekonominin verimliliğini artırdığını dile getirdi.

Maskin, Çin'in bazı bölgelerde pilot uygulamalar hayata geçirdiğini hatırlatarak, bunun da Çin'in başarısının bir başka sırrı olduğunu ifade etti.

Nobelli ekonomist, Çin'in dünyada elektrikli otomobil sektöründe oynadığı öncü rolü de övgüyle değerlendirdi.