Güncel - Yaşam Kaynak: FEHİM KAYACAN 05.08.2024 13:00 Güncelleme: 05.08.2024 14:30

Nilüfer'de kırsal kalkınma ve kentsel dönüşüm ele alındı

Nilüfer Belediyesi, Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın'ın katılımıyla kırsal kalkınma ve kentsel dönüşüm konulu iki söyleşi düzenledi.
Nilüfer'de kırsal kalkınma ve kentsel dönüşüm ele alındı

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, dönüşümün bütüncül ele alınması gerektiğini vurgularken, Karayalçın kentsel dönüşümün gereksinim olduğuna dikkat çekti.

SHP Genel Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan deneyimli devlet ve siyaset adamı Murat Karayalçın Nilüfer’deydi. Nilüfer’in önemli tarım ve turizm merkezlerini ziyaret eden Karayalçın, tarım ve kentsel döşüm konusunda düzenlenen iki ayrı söyleşiye de katıldı. 

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen söyleşilere Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, CHP Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlk oturumda, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Murat Karayalçın, gazeteci-yazar Meliha Okur moderatörlüğünde "Yeni Kırsal Kalkınma Politikaları, Şehirlerin Fonksiyonları: Nilüfer; Hem Tarım Hem Sanayi" başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirdi. İkinci oturumda ise Murat Karayalçın ve şehir plancısı Ali Faruk Göksu, "Dönüşümün Dünü Bugünü ve Yarını" konusunu ele aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kentsel dönüşümün bölgesel olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Deprem kuşağında yer alan Nilüfer'de bina bazlı dönüşümlerle depreme karşı önlem almasının zor olduğuna dikkat çeken Şadi Özdemir, şunları söyledi:

"Dönüşümü sadece binaları yükselterek değil, eğitim, sağlık, otopark ve altyapı sorunlarını bütüncül bir şekilde ele alarak, doğayı ve çevreyi kirletmeden gerçekleştirmeliyiz. Eğer o bölgede yaratılan değer kentsel dönüşüm yapmaya yetmiyorsa, yeni imar alanları açarak o bölgedeki kaliteyi korumalıyız."

Başkan Şadi Özdemir, Murat Karayalçın'a Nilüfer Belediyesi'nin tarım ve turizm alanında projeleri ve çalışmalarını da yerinde anlattı. Karayalçın’a, Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı ve Hasanağa Gıda Merkezi'ndeki çalışmaları anlatan Başkan Şadi Özdemir, Turizm açısından canlandırılması planlanan Fadıllı Havacılık ve Doğa Sporları Tesisi ve Gölyazı'yı da gezdirerek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.