Bursa Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.01.2024 14:01 Güncelleme: 05.01.2024 14:17

Nilüfer ile Fransa arasındaki kültürel iş birliği büyüyor

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'i ziyaret eden Fransa Kültür Ateşesi Charles Le Gargasson ile Fransa Bursa Fahri Konsolosu Nuri Cem Erbak, kültürel alandaki iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iş birliğinin devam etmesi dileğinde bulundu.
Nilüfer ile Fransa arasındaki kültürel iş birliği büyüyor

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Fransa Kültür Ateşesi ve Institut Français Türkiye Müdürü Charles Le Gargasson, Fransa Bursa Fahri Konsolosu Nuri Cem Erbak, Institut Français Görsel İşitsel İşbirliği Ateşesi Floret Signifredi’yi Halk Evi’ndeki makamında ağırladı.

Nilüfer Belediyesi’nin, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’ne bağlı, kültürel ve sanatsal alanlarda da iş birliği yapan bir kurum olan Institut Français Türkiye ile yaptığı iş birliğinin olumlu sonuçlarını Başkan Turgay Erdem’e ileten Charles Le Gargasson, bu iş birliğinin artarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Bursa’da kültür sanatın kalbinin attığı yerin Nilüfer olduğunun altını çizen Erdem, bunu daha da geliştirmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Başkan Turgay Erdem, “Kültürel ilişkilerimizin gelişmesi, bizim için de önemli. Umarım bundan sonraki süreçte ilişkilerimizi daha da geliştirerek ileri taşırız. Bu tür iş birliklerini önemsiyorum. Binlerce sanatseverin katıldığı ve Institut Français Türkiye’nin de destek verdiği Caz Festivali ile Yukarı Bak sergisinden çok güzel etkileşim aldık. Ayrıca Fransız Sinema Haftası’na ev sahipliği yaptık.” dedi.