Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 14:00 Güncelleme: 29.07.2024 14:06

Necmettin Erbakan Üniversitesi içerisindeki gölet projesinde son aşamaya gelindi

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüsü içerisindeki üç dere üzerinde yürütülen taşkın koruma göleti projesinde son aşamaya geldi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi içerisindeki gölet projesinde son aşamaya gelindi

KOSKİ, Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüsü içerisindeki üç dere üzerinde yürütülen taşkın koruma göleti projesinde sona yaklaştı. 

Göletin inşaat sahasında incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, “Bu bölgedeki yağışlar nedeniyle Köyceğiz ve Yaka Caddeleri su baskınlarına maruz kalıyordu. Bunu önlemek için bir çalışma yaptık. Proje sadece burayla sınırlı değil; Köyceğiz bölgesi dışında Dere Mahallesi tarafında meydana gelebilecek taşkınları önlemek amacıyla 5 bin metreküp kapasiteli başka bir gölet daha inşa ettik. Daha yukarılarda 10 bin metreküp kapasiteli bir gölet daha yaptık. Toplamda 40 bin metreküp kapasiteli göletler inşa ederek taşkınları önlemeyi hedefliyoruz.” dedi.

Köyceğiz’de sona yaklaşan göletin teknik özelliklerinden bahseden Demir, “Şu anda üzerinde bulunduğumuz göletin gövde yüksekliği 14 metre, toplam gövde boyu ise 64 metredir. 25 bin metreküp suyu tutacak kapasiteye sahip olan bu gölet, şehir merkezinde meydana gelebilecek taşkınları absorbe ederek yerleşim yerlerini koruyacak. Projeyi artık hizmete açmaya hazırız.” diye konuştu.