Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.08.2024 12:01 Güncelleme: 07.08.2024 12:39

NASA, SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonu görevini erteledi

Amerikan uzay ajansı NASA, bir SpaceX uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapacağı yolculuğu, oraya kenetlenmiş olan Boeing Starliner uzay aracındaki bir arıza nedeniyle ertelemeye karar verdi.
NASA, SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonu görevini erteledi

NASA'nın internet sitesinde yer alan bir gönderiye göre, uzay aracının en erken 24 Eylül'de uzay istasyonuna gönderilmesi planlanıyor.

Araç Haziran ayı başında istasyona iki astronot taşımış, ancak itiş sistemi yolda arızalanmıştı. Ayrıca araçta bir helyum sızıntısı tespit edildi. Aracın Dünya'ya ne zaman döneceği henüz netleşmedi.

SpaceX'in "Mürettebat 9" olarak adlandırılan dört astronotu Ağustos ortasında istasyona taşıması ve bu astronotların Mürettebat 8'deki dört kişiyle vardiya değişimi yapması planlanıyordu.

Uzay ajansı, Haziran ayında istasyona giden uzay aracının geri dönmesi için Boeing ile bir plan üzerinde çalışıyor. Mürettebat 8'den iki kişiyle birlikte onları SpaceX gemisiyle eve taşımak mümkün olabilir.

O zaman Starliner'ın onarımı için daha fazla zaman olacak, ancak başarılı olamazlarsa iniş aracının Dünya'ya insansız olarak gönderilmesi gerekecek. Nihai karar henüz bilinmiyor ancak NASA konuyla ilgili olarak yarın bir basın toplantısı düzenleyecek.