İzmir Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.02.2024 08:00 Güncelleme: 25.02.2024 12:18

Narlıdere Metrosu'nun açılışı gerçekleştirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 287 milyon euro yatırımla tamamladığı Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu düzenlenen törenle açıldı.
Narlıdere Metrosu'nun açılışı gerçekleştirildi

100. Yıl Cumhuriyet Şehitlik istasyonundan ilk seferi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yaptı.

Başkan Soyer, törende yaptığı konuşmada İzmir için yüreklerini ortaya koyduklarını belirterek, “5 yıl önce, seçim beyannamemizde, 165 projemizi gerçekleştirmeyi vadetmiştim. Bu projeleri yüzde 87'lik bir oranda tamamlanmış üzerine bir de 15 proje eklemiş ve bu oranı Türkiye'de gerçekleştirmiş tek belediye başkanı olmaktan büyük gurur duyuyorum.” dedi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını tarihe nakşedilen 9 Eylül kutlamaları ve İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’yle taçlandırdıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Uluslararası alanda sahip olduğumuz itibar ve İzmir duruşuyla, 5 yılda uluslararası finans kuruluşlarından en fazla finansman getiren belediye olduk. Ya bir yol bulduk. Ya da bir yol açtık.” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer, Narlıdere Metrosu’nun temelinde hırsızlık olmadığını ifade ederek, “Dürüstlük ve cesaret var. Bizim yatırımlarımızın özünde insan kayırmacılık, rantçılık yok. Birlik var, beraberlik var. 287 milyon euroluk bir yatırımla hayat bulan İzmir'in en yeni metrosu, Cumhuriyetimizin 100. yaşına armağan olsun.” şeklinde konuştu.