Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 17:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:33

Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nden 450 bin kişi yararlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, TÜBİTAK ve Erkul Ailesi iş birliğinde hizmete açılan Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerden 450 bin kişi yararlandı.
Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nden 450 bin kişi yararlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, TÜBİTAK ve Erkul Ailesi iş birliğinde hizmete açılan Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi, Türkiye’nin sayılı bilim merkezlerinden biri olma niteliği taşıyor. 

Merkezde bulunan ''Temel Bilimler'' bölümünde ziyaretçilere matematik, fizik, kimya ve biyoloji üzerine kurulmuş sergi alanı sunuluyor. ''Uzay ve Havacılık'' bölümünde ise ayda yürüyüş deneyiminden uydu ve uzay araçlarının çalışma mekaniklerinin anlatıldığı sergi alanlarına kadar pek çok uygulama yer alıyor.

Merkez ayrıca geçici ve sergi alanları, teknogaraj, Bilim Gaziantep atölyeleri, Deneyap atölyeleri, teknopark, İHA test pisti, gece gözlem rampası, konferans salonları, amfiler, toplantı salonları gibi 12 farklı bölüm ile ziyaretçilerine farklı şekillerde hizmet veriyor.

Açıldığı günden bugüne düzenlenen etkinliklerden 450 bin kişi yararlandı.

Merkez NASA Space Adventure, Bilimin Sultanları, TUBİTAK 4003 Projesi Kapsamında Hizmete Sokulan Kalıcı Sergiler, Rumi Dreams ile Antarktika Fotoğraf Sergisi ve Astrofotoğraf Sergileri gibi ulusal ve uluslararası ses getiren birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak, TEKNOFEST başta olmak üzere ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarına katılacak gençlerin atölye ihtiyaçlarını karşılayacak “Teknogaraj” bilim merkezinin içinde yer alıyor.