Tiyatro Kaynak: ASLIHAN AKDAĞ TÜRKER 09.08.2024 16:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:35

Muğla'da Bir Sevgi Belgeseli sanatseverlerle buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türk Tiyatrosu'nun yaşayan çınarı Müjdat Gezen'in hayatını anlatan "Bir Sevgi Belgeseli"ni Menteşe ve Marmaris'te sanatseverlerle buluşturdu.
Muğla'da Bir Sevgi Belgeseli sanatseverlerle buluştu

Türk Tiyatrosu’nun büyük üstadı, demokrasi ve aydınlanma mücadelesinin simge aktörlerinden Müjdat Gezen’in hayatını anlatan, yönetmenliğini Gökmen Ulu’nun yaptığı “Bir Sevgi Belgeseli” Muğla’nın Menteşe ve Marmaris ilçelerinde sanatseverlerle buluştu.

6 Ağustos Salı saat 20.30 Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde, 7 Ağustos Çarşamba saat 20.30 Marmaris Armutalan Kültür Merkezi’nde yönetmen Gökmen Ulu’nun moderasyonunda yayınlanan Bir Sevgi Belgeseli gösterimine usta sanatçı Müjdat Gezen’de online ve telefon bağlantısı yaparak katıldı.

Bir Sevgi Belgeseli yönetmeni Gökmen Ulu, bu belgeseli yapmalarındaki amacın vatandaşlar olarak topluma bunca değer katan Müjdat Gezen’e şükran duygularını ifade etmek olduğunu söyledi.

Gökmen Ulu, “Türk tiyatrosunun büyük üstadı, aydınlanma ve demokrasi mücadelemizin simge isimlerinden Müjdat Gezen’i ailesi, dostları ve öğrencileri ile birlikte anlattık. Bu belgeselde onun mesleki niteliklerinden ziyade karakteristik özellikleri üzerinde durduk. Belgeseli izleyenler çoğunlukla şaşkınlıkla, alkışlarla ve hayranlıkla seyrediyor” şeklinde konuştu.