Otomotiv Kaynak: Haber Merkezi 23.03.2024 12:30

Moto Guzzi'nin Konforlu Macera Motosikleti Stelvio Türkiye'de!

Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Motobike İstanbul 2024'te, zengin ve seçkin ürün gamını motosiklet severlerin beğenisine sundu. Moto Guzzi standının yıldızı, Türkiye'de ilk kez görücüye çıkan Stelvio olurken, markanın diğer modellerinden V100 Mandello, V7 Special Red Stripe Twin Tone, V85 TT Travel Grigia Grigna, V7 Stone Corsa, V85 TT GDO, V9 Bobber Special Edition ve V100 Mandello S modelleri de katılımcıların beğenisine sunuldu. Adını her motosikletçi için vazgeçilmez bir lokasyon olan, 48 efsanevi keskin virajla iki vadiyi birbirine bağlayan, Alpler'deki ünlü dağ geçidinden alan Moto Guzzi Stelvio, Türkiye'de 749.000 TL fiyatla satışa sunuldu.
Moto Guzzi'nin Konforlu Macera Motosikleti Stelvio Türkiye'de!

Dünyanın önde gelen premium motosiklet üreticilerinden Moto Guzzi, Motobike İstanbul 2024’te en son yeniliklerini motosiklet severler için görücüye çıkardı. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara geniş bir ürün gamıyla katılan Moto Guzzi, Adventure touring sınıfındaki yeni modeli Stelvio’yu ise ilk kez Türk kullanıcıların beğenisine sundu. Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen Moto Guzzi, fuarda V100 Mandello, V7 Special Red Stripe Twin Tone, V85 TT Travel Grigia Grigna, V7 Stone Corsa, V85 TT GDO, V9 Bobber Special Edition ve V100 Mandello S modellerini sergiledi.

 

Motosiklet dünyasında nihai noktayı temsil ediyor!

Mart ayında 103’üncü kuruluş yılını geride bırakan Moto Guzzi, 749.000 TL fiyatla satışa sunulan Stelvio ile macera severleri kalbinden vuruyor. 2022 yılında çığır açan bir teknik atılıma imzasını atarak, tamamen sıfırdan düşünülüp tasarlanan yenilikçi motosikleti V100 Mandello’yu pazara sunan marka, tamamen yeni sıvı soğutmalı 90 derece enlemesine yerleşimli V-ikiz motora sahip olan bu motosiklet ile kullanıcılarına yepyeni teknolojiler sunmaya başladı. Marka şimdi de, bu modern teknik temelden yola çıkarak, yeni Stelvio’yu tanıttı.

 

Büyük saygı duyulan, muazzam üne sahip bir isim olan Stelvio, adını her motosikletçi için vazgeçilmez bir lokasyon olan, 48 efsanevi keskin virajla iki vadiyi birbirine bağlayan, Alpler’deki ünlü dağ geçidinden alıyor. Bu nedenle tecrübeli motosikletçiler için nihai varış noktasını temsil ediyor. Kullanıcıları için sürüş keyfinin zirvesine çıkma fırsatı sunan Stelvio, geleceğin kapılarını aralayan son teknolojiyle Moto Guzzi’nin kendine has olan karakterini birleştiriyor. Eşsiz performans özelliklerine sahip olan Stelvio, ayırt edici sese sahip güçlü bir motoru üzerinde barındırıyor.

 

Tasarımda bile V-ikiz motorun izi var!

Stelvio ayrıca yüksekliği elektronik olarak ayarlanabilir ön cama ve daha da önemlisi, bu tip bir motor mimarisine sahip az sayıda modelden biri. Çok sayıda ilgi çekici çift silindirli motor mevcut olmasına rağmen, yalnızca bir tanesi 90 derece enlemesine yerleşimli V-ikiz motor konfigürasyonuna sahip. Bu da Moto Guzzi'nin ayırt edici özelliği olarak öne çıkıyor. Motor, tork sağlama şekli açısından son derece farklı ve benzersiz bir karaktere sahip. V tipindeki ikiz motor, Stelvio'nun sadece en önemli özelliği olmakla kalmayıp, aynı zamanda diğer tüm Moto Guzzi'lerde olduğu gibi, tasarımının da merkezi olma özelliğine sahip. Tasarımın tamamının başlangıcında, silindirlerin yakıt deposundan fırlamış gibi göründüğü ve sonrasında son derece çağdaş bir tarzın benimsendiği, yükseltilmiş ve şekillendirilmiş bir motor bulunuyor. Ana kaporta bileşenlerinin, yakıt deposu ile sele arasında ortalanan geometrik diseksiyonu, hatlarının zarafetini daha da ortaya çıkarırken, bir yandan da kompleks ayrıntılara sıra dışı bir şekilde dikkat çekmeye devam ediyor. Malzemeler, renkler ve kaplamalar geleceğin tasarım trendleri benimsenerek seçilmiş ve aynı zamanda formları ve kompleks detaylarıyla motosikletin İtalyan tarzı özünü vurguluyor. Verilen dinamik hissiyat, ince kuyruk kısmıyla ve ön kısma hâkim olan daha büyük şekillerle öne çıkarılıyor. Bu sayede, seyahat ve yolculuk odaklı bir motosiklette gerekli olan koruma ve konfor ihtiyaçları tasarım bakımından karşılanmış oluyor.

 

Hangi açıdan bakarsanız bakın, o kesinlikle bir Moto Guzzi!

Ön tarafta, kartal gözü farın dış hatlarını vurgulayan gündüz farlarıyla birlikte LED aydınlatma sistemi, yan tarafta ise tamamen açıkta kalan motorunun özel, benzersiz mimarisi, motosikletin özgün kimliğini hemen doğruluyor. Detaylara gösterilen titizlik bu hususa da yansıyor. Radyatörün göze çarpmayan biçimdeki yerleşiminin ve lastik bağlantı hortumlarının görüş alanından gizlenmesinin yanı sıra kabloların tamamen gizli kaldığı elektrik sistemindeki kapsamlı iyileştirme de mekanik saflığın arttırılmasına katkıda bulunuyor. Moto Guzzi Stelvio, gücünü yakın zamanda V100 Mandello'da görücüye çıkan motor ünitesinden alıyor. Ancak kendisini birçok açıdan öne çıkararak, sürüş deneyimindeki genel memnuniyeti daha da artırıyor. Stelvio'nun kalbinde yer alan sıvı soğutmalı, üstten çift eksantrikli silindir başına 4 valfli 90 derece enine yerleşimli V tipi ikiz motor, 1042 cc hacme ve 96 X 72 mm’lik iç çap-strok değerlerine sahip. Euro 5+ emisyon standardına uygun olan motor, 8.700 dev/dk'da 115 HP gücü ve 6.750 dev/dk'da 105 Nm torku ile sportif sürüş deneyimini garanti ediyor. Maksimum torkun yüzde 82'sinin 3.500 dev/dk gibi erken bir devirde üretilmesi akıcılığı artırırken sportif sürüşlerin etkisini de yükseltiyor. Ayrıca modern tasarım, aynı zamanda düşük yakıt tüketimi (5,1 l/100 km) ve 6.000 km'de bir servis ihtiyacı gibi avantajlar sağlıyor. Motosiklette yeniden tasarlanan 6 ileri şanzıman, daha da yumuşak ve kusursuz vites geçişleri sağlıyor. Hızlı vites değiştirme (aksesuar olarak mevcut) performansı, yeni elektronik çalıştırma stratejileri sayesinde iyileştirildi. Motosikletin Brembo imzalı fren sistemi, ön tarafta radyal montajlı monoblok kaliperlerle birbirine bağlanan, bir çift 320 mm yüzer çelik disk içeriyor. Gidon ana silindiri de debriyaj ana silindiri ile birlikte, radyal bir tasarıma sahip ve her ikisinde de gidona olan mesafe için ayarlanabilir kollar mevcut. Arka fren için ise çift pistonlu bir kaliper ile 280 mm'lik bir disk kullanıldı. Ön kısmı 19 inç ve arka kısmı 17 inç olan iç lastiksiz telli jantlar off-road sürüşüne uygun bir yapıya ve sırt desenine sahip lastiklere uyum içinde.

 

Stelvio virajlı yolları da çok seviyor!

V100 Mandello’da kullanılan üniteyle karşılaştırıldığında, ön kısım tamamen yeniden tasarlandı ve bu da onu daha güçlü ve macera gezilerine daha uygun bir hale getirdi. Üstelik artık farklı boyutlara da sahip. Şase ayrıca V100 Mandello'da bulunan iki adet yerine dört adet ön bağlantı noktasına sahip olup, bu da rijiditeyi yüzde 20 oranında artırıyor. 1520 mm dingil mesafesi ve 25,6° direksiyon açısı, virajlarla dolu yollarda çeviklik ve sportif yetenek sağlıyor. Yerden sadece 830 mm yüksekte konumlandırılan cömert boyutlu selenin genişlik konforu ve sırtın dik ve bacakların hafifçe bükülü kalmasını sağlayan aktif sürüş konumu da touring konseptinin gerektirdiği tutumu garanti ediyor. Hareketsiz haldeyken yönetimi kolay olup, dar orta bölümü sayesinde, her iki ayak yerdeyken sağlam bir denge sunuyor. Moto Guzzi'nin uzun süredir devam eden on/off-road motosiklet geleneğini sürdüren yeni Stelvio, aynı zamanda touring konseptine uygun daha rahat bir duruş sağlarken, off-road kontrolü için mükemmel olan geniş, ayarlanabilir kesitli alüminyum gidonlara da sahip. Yolcu, tasarımın ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor ve geniş tutma çubuklarına sahip selenin iyi dolgulu kısmına rahatça güvenerek, konforlu harekete olanak tanıyan bir duruş imkânından yararlanabiliyor. Moto Guzzi Stelvio; gezi, yağmur, yol, sportif ve off-road sürüşü olmak üzere 5 farklı sürüş moduyla her yol ve hava koşuluna uygun olarak geliştirildi.

 

Her yol şartı için hazır bir sürüş modu var!

Gezi Sürüşü: Bu sürüş modu uzun mesafeli yolculuklar için özel olarak tasarlandı. Bu modda, Motor Freni Müdahalesi (MGFM) orta bir seviyeye ayarlanarak gaz kelebeği kapatıldığında yavaşlamaya yardımcı oluyor. Güç Çıkışı (MGCM), 3 üzerinden 2. seviyede olup aşamalı bir karakter sergiliyor. Çekiş Kontrolü (MGCT) ise daha fazla stabilite sağlamak için dört üzerinden üçüncü seviyeye ayarlanıyor.

 

Yağmurlu Hava Sürüşü: Bu mod zorlu hava koşulları için optimize edildi. Motor freni orta seviyeye ayarlanıyor ve güç çıkışı çok yumuşak seviyeye konumlanıyor (3 üzerinden seviye 3). Hızlanma sırasında maksimum güvenlik için çekiş kontrolü en üst seviyeye çıkıyor.

 

Yol Sürüşü: Bu modda elektronik ayarlar tipik yol sürüşüne göre ayarlanıyor. Motor frenlemesi orta seviyede, güç çıkışı (MGCM) aşamalı (3 üzerinden seviye 2) ve çekiş kontrolü (MGCT) dört seviyenin ikinci seviyesinde olacak şekilde ayarlanıyor.

 

Sportif Sürüş: Elektronik ayarlar, heyecan verici bir sportif sürüş deneyimi sunmak için hassas bir şekilde ayarlanıyor. Motor freni minimum düzeyde, güç çıkışı (MGCM) daha doğrudan, daha sportif (3 üzerinden seviye 1) ve çekiş kontrolü (MGCT) en az hissedilen seviyede çalışıyor (dört üzerinden seviye bir). ABS kalibrasyonu çok sert bir frenleme sağlıyor.

 

Off-Road Sürüşü: Bu mod özellikle off-road maceraları için tasarlandı. Off-road modunda motor freni belirgin ve güç çıkışı en doğrudan düzeyde ayarlarlanıyor. Çekiş kontrolü ve ABS ise, off-road kullanımı için hassas şekilde ayarlandı. Çekiş kontrolünde minimum düzeyde müdahale söz konusu olurken, ABS de yalnızca ön tekerlekte etkin oluyor. Bu konfigürasyon, off-road tutkunlarının motosikletin kontrolünü kaybetme riski olmadan maceralarının tadını çıkarmasına olanak tanıyor. Ayrıca, daha fazla esneklik ve kontrol sağlamak için hem çekiş kontrolünü (tüm sürüş modlarında) hem de her iki tekerlekte ABS'yi (yalnızca Off-Road modunda) devre dışı bırakmak da mümkün.

 

Adaptif farları kör noktaları da aydınlatıyor!

Standart donanımda, Gündüz Farları (DRL'ler) ile birlikte tam LED aydınlatma sistemi, “adaptif farlar” sistemi virajların iç kısmını aydınlatmak için ön camlara ekstra farlar ekleyerek eğilme sırasında görünürlüğü artırıyor. Motosiklette TFT gösterge panelinin yan tarafında bulunan bir USB bağlantı noktası yer alıyor. 5 inçlik renkli bir TFT gösterge paneli üzerinden yakıt seviyesi, hava ve soğutma suyu sıcaklığı, kalan menzil ve anlık tüketim gibi çeşitli bilgileri kullanıcının hizmetine sunuyor. Stelvio’da her ikisi de mat olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Yakıt deposunun ön kısmında ve yan panellerde koyu sarı renk tonuna sahip Giallo Savana ve siyah/gri kombinasyonunun hâkim olduğu, yakıt deposunda ve yan panellerde ise bazı sarı renk vurgularının bulunduğu, daha zarif bir alternatif olan Nero Vulcano renkleri Moto Guzzi Stelvio ile motosiklet tutkunlarına sunuluyor.