Kültür Sanat Kaynak: Haber Merkezi 06.05.2024 14:31

Modanın yeni yetenekleri 32. kez 'KOZA'dan çıkacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve en prestijli moda tasarım yarışması 32. KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'na başvurular başladı. Yarışmanın başvuruları 16 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.
Modanın yeni yetenekleri  32. kez 'KOZA'dan çıkacak

Türk moda dünyasına Bahar Korçan, Özgür Masur, Zeynep Tosun, Hakan Yıldırım, Özlem Kaya ve Gül Ağış’ın da aralarında bulunduğu çok değerli isimler kazandıran ve sektörün sürdürülebilirliğine katkı sağlayan 32. KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’na başvurular başladı. Yeni yetenekleri sektöre kazandırmak için İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk moda tasarım yarışması olan KOZA; Türkiye’deki moda endüstrisinin gelişimini ve tarihini temsil ediyor.

 

1992 yılından bu yana genç tasarımcıları sektörle buluşturuyor


1992 yılından bu yana İHKİB tarafından düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması,  moda alanında kariyer yapmak isteyen genç tasarımcıları sektörle buluşturuyor. Koza, düzenlendiği 31 yıl süresince Türkiye’nin en etkileyici moda arşivini yarattı ve sektöre nitelikli işgücü kazandırılmasına önemli katkılarda bulundu. Bugün Türkiye’nin en tanınmış moda tasarımcılarının yanında 300’ün üzerinde Koza finalisti kendi markalarını yarattı.

 

Son başvuru tarihi: 16 Mayıs

 

Yarışmanın birincisi 150.000 TL, ikincisi 100.000 TL ve üçüncüsü 75.000 TL para ödülünün sahibi olacak. İlk 3’e giren tasarımcılar ayrıca yurt dışında eğitim desteği ve Türkiye’de bir yıllık İngilizce dil eğitimine katılma hakkı kazanacak.