Kültür Sanat Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 23.04.2024 15:12

Mobilet'ten 23 Nisan'da Çocuklara Neşe Verecek Etkinlik Önerileri

Mobilet bu 23 Nisan'da çocuklara bayram neşesi getiren etkinlikler öneriyor.
Mobilet'ten 23 Nisan'da Çocuklara Neşe Verecek Etkinlik Önerileri

Sultanahmet Meydanı’nın kalbinde, Ayasofya’ya birkaç dakika mesafede bulunan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, zamanda bir yolculuğa çıkmak isteyenleri, dünyanın en önemli simgelerinden, en eski mabetlerinden biri olan Ayasofya’nın esrarengiz güzelliğini birçok duyuyla deneyimlemeye davet ediyor. Nisan ayı boyunca her gün saat 08.00 - 18.00 arasında ziyarete açık olan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, 23 Nisan’da küçük büyük tüm kültür, sanat ve teknoloji severlere, sınırların ötesinde bir müze deneyimi sunuyor.

Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu rock türünün kurucuları arasında sayılan Barış Manço’nun hatırası, Kadıköy Belediyesi’nin yenileyerek bir müze-ev haline dönüştürdüğü Barış Manço Evi’nde yaşıyor. “Bir insan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o zaman ölmüş sayılır” diyen Barış Manço’nun yaşadığı, 7’den 70’e herkeste yer eden eserlerini ürettiği bu ev, bu 23 Nisan’da çocukları bekliyor.

“Her yaştan çocuğun festivali” mottosuyla, bu 23 Nisan’da hem çocukları hem de içindeki çocuğa bayram neşesi yaşatacak ebeveynleri davet eden İstanbul Çocuk Festivali, 10.30- 18.30 saatleri arasında birbirinden keyifli etkinliklerle Maslak 42’de gerçekleşecek. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı rengarenk bir kortejle karşılayacak festivalde, yüz boyama etkinlikleri, miniklere keşifler yaptıracak sanat ve bilim atölyeleri, eğlenceli sahne şovları ve enerji dolu spor aktiviteleri olacak. Festivalin teknoloji alanında geleceğin bilim insanlarını heyecanlandıracak içerikler yer alırken, planetaryum ve uzay çadırı evrenin derinliklerini keşfetmek isteyen çocukları gökyüzüne doğru bir yolculuğa çıkaracak. Anne ve babaların da deneyimli konuklarla çeşitli atölye çalışmalarına katılabilecekleri İstanbul Çocuk Festivali için Mobilet’te yeriniz hazır.

Türkiye’deki ilk ve tek bebek ve çocuklara yönelik klasik müzik topluluğu BabyConcerts, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Dasdas’ta kutluyor. Dört müzisyenin canlı performansıyla W.A.Mozart, G.Bizet, J.Strauss gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini bir ilkbahar masalı eşliğinde dinleyecek küçük sanatseverler, gerçek bir balerinle de yakından tanışma şansı bulacak. Vivaldi’nin ünlü Dört Mevsim konçertoları ve 23 Nisan ruhunu canlandıran parçalar da çalınacak Babyconcerts ile Mevsimler: İlkbahar etkinliği her yaştan klasik müzikseveri 23 Nisan coşkusunu yaşamaya davet ediyor.

Eğlence ve yaratıcılık dolu anlarla muhteşem bir gün yaşatacak World Çocuk Festivali, 23 Nisan’da Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşecek. Festival programındaki birbirinden eğlenceli etkinlikler, yüz boyama ve saç örgüsü aktiviteleri ile atölyelerde, minikleri hayal gücünü keşfetmeye çağıran World Çocuk Festivali’nde canlı performanslarla dolu müzik sahnesi unutulmaz bir bayram yaşatacak. 

Muhteşem kuklalara hayat veren West End'in büyük hiti Dinosaur World Live'ın yaratıcılarından Dragons and Mythical Beasts şimdi Türkiye’de. Oliver Ödülü adayı, fantastik şovda mitler ve efsanelerle dolu bir dünyaya çağıran Dragon and Mythical Beasts gösterisinde, heyecan, aksiyon, eğlence, gizem ve gelmiş geçmiş en muhteşem canavarlar nefesleri kesecek. 3 yaş ve üzeri tüm çocukları gizemli bir maceraya davet eden bu gösteri Devasa Taş Trolü, gizemli Indrik'i ve Japon Bakü'yü keşfetmeye; Diş Perisi, sevimli bir Tekboynuz ve görkemli Griffin ile maceralara atılmaya çağırıyor. 23 Nisan’da saat 13.00, 16.00 ve 19.00’da Maximum Uniq Hall’daki 3 farklı gösterimle çocuklarla buluşacak olan bu büyüleyici macera için biletler 2 al 1 öde kampanyası ile Mobilet’te.

Genç bir kadın girişimcinin 2022 yılında kurduğu "The Nile Event, Maltepe, Cevizli’deki ana merkezinde çocuklar için harika bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Miniklerin 23 Nisan coşkusunu leziz kurabiyelere yansıtabileceği, yaratıcılıklarını kullanarak doyasıya eğlenebilecekleri 23 Nisan Kurabiye Atölyesi, The Nile’in özel dekorlu asma katlı kafesinde gerçekleşecek. Atölye esnasında ailelerin zaman geçirebilecekleri sıcak, tatlı ve samimi bir ortam sunan The Nile’deki bu keyifli etkinlik için Mobilet’te yeriniz hazır. 

Ankara’da bir başka coşkuyla kutlanacak! 23 Nisan’da Şato Yazar Sahne, danslı çocuk oyunu Bam Bam Tam’a ev sahipliği yapacak. Her ikisi de konservatuvar mezunu, elementer müzik ve hareket eğitmeni ve orkestra sanatçısı olan anne & baba, Gizem ve Murat Gerçeker’in bu eğitici, eğlenceli ve bol hareketli etkinliğine 0 - 10 yaş arasındaki tüm çocuklar katılabiliyor. 

Alper Baytekin’in tasarlayıp yönettiği ve anlatıcılığını üstlendiği “Beceriksiz Kral’ın Öyküsü” 23 Nisan’da Komedi Kulüp’te sahnelenecek. 5 yaş ve üzeri tüm çocukları davet eden bu etkinlik, uzak mı uzak bir ülkenin, beceriksiz mi beceriksiz kralının hikayesini anlatıyor. Bu beceriksiz kralın talihi, bir gün şans eseri saraya gelen bir büyücü ile değişiyor.

Dünya yorgunu ve hayattan umudunu kesmiş Pilot, Sahara Çölü’nde bozulan uçağını tamir etmeye çalışırken gizemli bir şekilde ortaya çıkan Küçük Prens’in sorusuyla kendine gelir. Sekiz güne yayılan ve bir ömür akıldan çıkmayan bu karşılaşmanın ilk cümlesi: “Lütfen, bana bir koyun çizer misiniz?”dir. Yönetmenliğini Kayhan Berkin’in üstlendiği ve Taha Tegin Özdemir’in Küçük Prens’e hayat verdiği oyunun oyuncu kadrosunda Deniz Işın, Doruk Şengün, Kenan Ece yer alıyor. Antoine de Saint-Exupéry’nin aynı adlı ölümsüz eserinden, çok farklı bir uyarlamayla sahneye aktarılan “Küçük Prens” 23 Nisan’da tüm çocukları ve çocuk kalmayı başaranları DasDas’a davet ediyor. 

Geleneksel Karagöz ve Hacivat gösterisi, hayali Moralbey Demir’in performansıyla 23 Nisan’da ikincikat Kadıköy’de olacak. Çocuklar için özel olarak tasarlanan bu gösteri, çocuklara geçmişi yüzyıllara dayanan bir sanatla bayram neşesi getirecek.