Spor Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.09.2024 14:01 Güncelleme: 17.09.2024 14:40

Milli Takıma sporcular yetiştiren Anabilim Spor Kulübü Ödül Töreni ile yeni sezona başladı

Anabilim Eğitim Kurumları bünyesindeki Anabilim Spor Kulübü (ASK), Milli sporcular yetiştiren antrenörleri ve yenilikçi eğitim anlayışı ile 2024 kış sezonunu 14 Eylül 2024 Cumartesi günü düzenlediği ödül töreni ile Anabilim Ümraniye Kampüsü'nde açtı.
Milli Takıma sporcular yetiştiren Anabilim Spor Kulübü Ödül Töreni ile yeni sezona başladı

Anabilim Spor Kulübü Koordinatörü Hakan Çark’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ödül törenine; Türkiye Yüzme Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Muhammet Yazıcı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarında yüzmede beşincilik kazanan milli yüzücü Kuzey Tunçelli’nin antrenörü Aykut Çelik, Türkiye Fitness Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Emrah Demirtaş, Fitness Movement Instıtute Sportif Hizmetler Kurucusu Sinan Durmuş, Pin Drinks Genel Müdürü Emre Sever, Barçın Spor Perakende Müdürü Mustafa Küçük ve Yüzdüren Anne Eğitim Kurumu’nun Kurucusu Nazlı Denge konuk olarak katıldı.

Anabilim Spor Kulübü’nün hedefi 2028 Los Angeles Olimpiyatları

Yaklaşık 200 sporcu velisinin de bulunduğu açılış töreninde, kulübün 2023-2024 sezonunda yüzme ve artistik yüzme branşlarında elde ettikleri başarılar nedeniyle aralarında Artistik Yüzme’de 187 rakibini geride bırakarak Avrupa Gençler Şampiyonu olanSelin Hürmeriç’in de bulunduğu Türkiye şampiyonu ve milli sporcular ile antrenörlerine başarı plaketleri verildi. Türkiye Yüzme Federasyonuyla iş birliği içerisinde çalışan Anabilim Spor Kulübü, bünyesindeki yüzlerce sporcuyu milli takımlara yetiştirmeye devam ederken; yüzme ve artistik yüzme, ferdi ve takım halindeki Türkiye şampiyonlukları ve Milli formayı giyerek ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etme başarısı gösteren 30’dan fazla sporcusuyla 2028 Los Angeles olimpiyatlarında başarıyı arttırmayı hedefliyor.

Törende konuşma yapan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Yüzmede 5. olan Milli sporcu Kuzey Tunçelli’nin antrenörü Aykut Çelik ise, Tunçelli’nin başarısının sırrı ile sporun bir disiplin işi olduğunu, beslenme ve dinlenmenin de başarı üzerinde etkileri olduğu hakkında değerli bilgiler verdi. Anabilim Spor Kulübü’nün yetiştirdiği milli sporcuların önünün Tunçelli gibi açık olduğunu belirten Çelik, kulübün sporcularına verdiği destek ile spora olan katkılarından dolayı da teşekkür etti.

Türkiye Yüzme Federasyonu İstanbul İl temsilcisi Muhammet Yazıcı ise; Anabilim Spor Kulübü Su Sporları Şubelerinin son yıllarda gösterdiği gelişimle Türkiye ve İstanbul’daki yüzme sporuna artı değer katarak gelişim noktasında çok olumlu bir ivme sağladığını belirtirken, özellikle alt yapılara verilen önem ve yetiştirilen sporcuların şimdi olduğu gibi gelecekte de Türk sporuna hizmet edeceğini belirtti.

Anabilim Spor Kulübü hakkında

Anabilim Eğitim Kurumları bünyesinde 2009 yılında çocukların hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Anabilim Spor Kulübü (ASK), uzman antrenörler ve eğitmen kadrosu ile yüzme, senkronize yüzme, basketbol, jimnastik ve tenis gibi çeşitli branşlarda Milli sporcular yetiştirerek yüksek standartlarda eğitim veren bir spor kulübüdür.

Anabilim Eğitim Kurumları’nınİstanbul Ümraniye, Sancaktepe ve Maltepe kampüslerinde yer alan üç adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve bünyesinde bulundurduğu Milli Takım antrenörleriyle birlikte yüzme ve artistik yüzme branşlarında Türkiye Yüzme Federasyonuyla iş birliği içerisinde çalışan Anabilim Spor Kulübü, bünyesindeki yüzlerce sporcuyu Milli takımlara yetiştirmeye devam etmektedir.