Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.03.2024 02:00 Güncelleme: 26.03.2024 12:46

Milli Savunma Bakanı Güler, Kırıkkale'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile gittiği Kırıkkale'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı.
Milli Savunma Bakanı Güler, Kırıkkale'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Mühimmat Komutanlığında gerçekleştirilen iftarda Bakan Yaşar Güler ve beraberindeki komutanlar şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

İftarda bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler şunları söyledi:

"Tarihi dokusuyla pek çok güzelliği bir arada barındıran, bozlak kültürünün merkezi güzide şehrimiz Kırıkkale’de sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, bir yandan hudutlarımızın güvenliğini sağlarken bir yandan da terörle mücadelede büyük başarılar elde ediyor. Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen etkili operasyonlar ile örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik. Bu sayede ülkemizin tamamında güvenlik ve huzur ortamı tesis edildi. Terörle mücadelenin yanı sıra hudutlarımızın güvenliğini de en güçlü ve en etkili tedbirlerle sağlıyoruz. Aynı şekilde Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi de kararlılıkla koruyoruz."

Kırıkkale’nin güçlü savunma sanayi ekosisteminin, şehrin istihdamına önemli bir katkı sağladığını belirten Bakan Güler, "Kırıkkaleli kardeşlerimiz, ekmeğini, aşını bu fabrikalarımızda çalışarak kazanmaktadır. İnşa çalışmaları devam eden Roketsan tesisinin tamamlanmasıyla da Kırıkkale’nin savunma sanayi kenti kimliği daha çok güçlenecek ve yüzlerce kardeşimize de yeni istihdam olanağı sağlanacaktır. Tüm bu sahip olduğu fabrika ve tesisleri ile Türk askerî sanayinin belkemiğini oluşturan Kırıkkale, doğal olarak ülkemizin bu alanda göz kamaştırıcı başarılar elde etmesinde de önemli bir rol üstlenmektedir." dedi.