Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.08.2024 16:00 Güncelleme: 13.08.2024 08:42

Mihalıççık Yunusemre yolunu genişletme çalışmaları sürüyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin talimatıyla Mihalıççık ilçesi Yunusemre yolunu genişletme ve yenileme çalışmaları devam ediyor.
Mihalıççık Yunusemre yolunu genişletme çalışmaları sürüyor

Mihalıççıklı vatandaşlara, geçtiğimiz yıl Frig Vadisi yolunu tamamladıklarını, bu yılda Yunusemre Mahallesi’ndeki yolda genişletme ve yenileme çalışmalarının tamamlanacağı sözünü veren Başkan Ünlüce, yol genişletme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Yunusemre Mahallesi’nde bulunan büyük Türk düşünürü, mutasavvıf ve şair Yunus Emre’nin mezar ve külliyesine giden yolda hummalı çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ekipler, toplamda 30 kilometrelik yolun ilk 14 kilometresinde yol genişliğini 7 metreye çıkarırken, geriye kalan kısımda da altyapı çalışmalarının ve zemin iyileştirmelerinin devam edeceğini belirttiler. Beylikova ilçe merkezini ve Emircik, Yeniyurt, Yalınlı, Adahisar ile Yunusemre mahallelerini de birbirine bağlayan yolun geri kalan kısmında altyapı çalışmalarının ardından asfalt kaplama çalışmaları gerçekleştirilecek. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür eden Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, “Bu yol Türk toplumunun ve Anadolu insanının en büyük değeri olan Yunus Emre’nin mezarına ve külliyesine giden yol. Büyükşehir Belediyemiz yol çalışmasını tamamlamak üzere, yakında da üst çalışmasını gerçekleştirecekler. Bu çalışmalar ilçemiz adına çok değerli.” dedi.