Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 05.08.2024 08:48

MİA Teknoloji NATO ile iş birliğine imza attı

MİA Teknoloji, NATO Hava Savunma YerSistemi (NADGE), Havadan Erken Uyarı (AEW) sistemleri ve Deniz Kuvvetleri arasında mevcut taktik bilgi alışverişini destekleyen gerçek zamanlı bir sayısal veri bağlantı sistemi sunacak 36 Milyon Euro değerindeki projeyi hayata geçirdi.
MİA Teknoloji NATO ile iş birliğine imza attı

MİA Teknoloji, NATO için geliştirdiği proje ile NATO NCIA’in şimdiye dek açmış olduğu ihaleler arasında Türk firmalarının tek sözleşmeyle aldığı en yüksek bedelli ve en yüksek uygulama alanlı sözleşmelerden birine imza attı. NATO HavaSavunma Yer Sistemi (NADGE), Havadan Erken Uyarı (AEW) sistemleri ve DenizKuvvetleri arasında mevcut taktik bilgi alışverişini destekleyen gerçek zamanlı bir sayısal veri bağlantı sistemi sunacak 36 Milyon Euro değerindeki projeBirleşik Krallık, Hollanda ve Yunanistan’da devreye alınacak.

“NATO projesiyle elde edeceğimiz deneyimi ülkemizdeki projelere yansıtmayı düşünüyoruz”

Gerçekleştirilen proje detayı ile ilgili bilgi veren MİA Teknoloji YönetimKurulu Başkanı Ali Gökhan Beltekin, şu ifadeleri kullandı:

"MİA Teknoloji olarak firmamız sektörde17 yıllık bir deneyime sahip. Bu deneyimin sağlamış olduğu bağlantılarımızla sektör firmaları arasında fark yaratabiliyoruz. Piyasadaki değişen ve gelişen talepler doğrultusunda sağlamış olduğumuz hizmetlere iyi odaklanıyoruz ve müşterilerimizden gelen taleplere teknolojik çözümlerimizle dönüş yapıyoruz.

Aynı zamanda terzi modeli sistem geliştiren bir şirket olarak müşterilerimizin ihtiyacı olan çeşitli teknolojiler için birçok sistemi bir arada barındıran entegre bir yapı oluşturuyoruz. Sunduğumuz bu entegrasyon hizmetli ile müşterilerimizin mevcuttaki sistemlerini geliştirirken ekstra bir yatırım yapmasını minimize ederek; daha gelişmiş bir teknoloji altyapısı ile mevcut yapıyı güçlendirerek hizmet sunuyoruz. Bir Türk firması olarak savunma sanayinde uluslararası arenada NATO projelerinde pay almaya başlamaktan dolayı oldukça gururluyuz. Projenin tamamlanması ile oluşacak başarılı firma referansımız ve yetişmiş mühendislerden oluşan dinamik kadrolarımızla NATO Tedarik Portföyü içerisinde yer alacak daha büyük ölçekli projelere davet alarak ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz. Projemizin geniş coğrafi bir alanda kurulması sebebiyle elde edeceğimiz yetenek ve kazanımlarla NATO/NCIA’in yeni NATO üyesi ülkeler ve diğer ülkeler için açacağı diğer SSSB proje ihalelerinede katılmayı planlıyoruz. Aynı zamanda proje kapsamında Birleşik Krallık, Hollanda ve Yunanistan’da elde edeceğimiz bilgi ve deneyimimizi ülkemizdeki SSSB projelerine de yansıtmayı arzu ediyoruz."

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika pazarlarında öncü bir güç olmayı hedefliyor

Bu yıl içerisinde şirketin yatırım ajandasında teknoloji ve inovasyon konularının başta geldiğine değinen Beltekin, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Yatırım ajandamızda işimizin gelecekteki büyümesini ve sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla; yapay zeka ve makine öğrenimi, dijital dönüşüm, IoT ve akıllı cihazlar, biyometrik çözümler, güvenlik sistemleri, sağlık yazılımları, siber güvenlik ve veri koruma, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik, veri analitiği ve tahmin modelleri, eğitim ve yetenek geliştirme konuları yer alıyor. Tüm bunların yanında sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi destekleyen Tripy markamızın gelişimine de odaklanarak, elektrikli bisiklet ve elektrikli araç şarj istasyonlarının operasyonlarına da ağırlık vereceğiz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ürünlerimizin rekabetçi kalması, müşteri ihtiyaçlarına uygun olması ve sürdürülebilir bir şekilde üretilmesi için en iyi uygulamaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz.Hayata geçirdiğimiz tüm bu yatırımlarla Orta Doğu, Kuzey Afrika ve KuzeyAmerika pazarlarında öncü bir güç olmayı hedefliyoruz."