Kültür Sanat Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 23.04.2024 15:00 Güncelleme: 23.04.2024 15:06

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulu'nda 23 Nisan coşkusu

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, öğrencilerini bilişsel, duyusal ve psikomotor alanlarında kendi öz yeterliliklerine sahip; akademik ve sosyal hayata uyum sağlamaya hazır bir şekilde mezun etmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda çeşitli etkinlikler gerçekleştiren okul 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Metin Sabancı Merkezi'nde gerçekleştirilen bir gösteri ile kutladı.
Metin Sabancı Özel Eğitim Okulu'nda 23 Nisan coşkusu

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye çatısı altında, Cerebral Palsy’li çocukları sosyal hayata hazırlamayı amaç edinen ve kaynaştırma eğitimine hazırlayan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları; 2011 yılından beri farklı düzeylerde özel gereksinimli çocuklar için anasınıfı, ilkokul ve ortaokul seviyelerinde eğitimi veriyor.

Bugüne kadar yüzlerce öğrenciye eğitim veren, Cerebral Palsy’li çocuklara yönelik Türkiye’deki ilk ve tek özel okul olan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, öğrencilerini bilişsel, duyusal ve psikomotor alanlarında kendi öz yeterliliklerine sahip; akademik ve sosyal hayata uyum sağlamaya hazır bir şekilde mezun etmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda çeşitli etkinlikler gerçekleştiren okul 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Metin Sabancı Merkezi’nde gerçekleştirilen bir gösteri ile kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü ve Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Kurucu Temsilcisi Nigar Evgin ve Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Müdürü Murat Kurt’un konuşmaları ile başlayan törende danstan ritme, şiirden tiyatroya kadar pek çok farklı alanda öğrencilerin sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi.

Birbirinden renkli anlara ev sahipliği yapan gösteride gözleri parlayan çocuklarla olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Nigar Evgin; “104 yıl önce çocuklara armağan edilen bu özel günde çocuklarımızla ve aileleriyle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Çocuklar bizim neşemiz ve umudumuz. Onların gülümsemelerine şahit olmak ve hayatlarını akranlarıyla eşit şartlarda sürdürmeleri için çalışmak bizim için çok kıymetli. Türkiye’de Cerebral Palsy’li çocuklara yönelik ilk ve tek özel okul olarak yol gösterici bir role sahibiz. 38 kişilik uzman kadromuzla her bir öğrencimizin ihtiyacını, özel şartlarını dikkate alarak değerlendiriyor ve gelişimlerini takip ediyoruz. Velilerimizin destekleriyle çocukları eğitiyor, geliştiriyor ve hayata katılımlarını artırıyoruz. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlarken yanlarında olarak öğrencilerimizin gelişimlerini bir kez daha görüyoruz. Bugün ve her gün onların günü, gülümseme dolu nice 23 Nisan’lara” dedi.

Özel Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları

Özel gereksinimli çocuklar için hazırlanmış MEB Eğitim Programı’nın uygulandığı Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Türkiye’de Cerebral Palsy’li ve birden fazla özel gereksinimi olan çocuklara eğitim - öğretim hizmeti veren ilk ve tek özel eğitim okulu olarak 2011 yılında açıldı. Teknoloji destekli özel eğitim, fizyoterapi uygulamaları, duyu bütünleme çalışmaları, spor, resim ve müzik etkinlikleri ile zenginleştirilmiş olan okulda, aynı zamanda uygulamalı yaşam istasyonları ile öğrencilerin günlük yaşam becerileri desteklemektedir.  20 sınıfta toplam 134 öğrenci kapasitesi olan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, bugüne kadar 716 öğrenciye eğitim vermiştir. Öğrencilerin doğal gelişim gösteren akranları ile birlikte aynı ortamlarda kaynaştırma yoluyla eğitim görmesini amaçlayan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Türkiye Özel Okullar Birliği’nin üyesidir. 

https://www.metinsabanciokulu.k12.tr/

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;

Türkiye’de Cerebral Palsy konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet veriyor.   Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 52 yıldır şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.

www.tscv.org.tr