Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.07.2024 17:00 Güncelleme: 23.07.2024 17:03

Mersin'de PKK elebaşı lehine sloganlar atan 9 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar attığı tespit edilen 11 şüpheliden biri cezaevinde diğeri de firari olduğundan dolayı 9 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Mersin'de PKK elebaşı lehine sloganlar atan 9 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medyada paylaşılan ve Mersin’de çekildiği belirlenen görüntülerde bir grubun halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar attığının tespit edildiğini duyurdu.

Mersin İstihbarat ve Terörle MücadeleŞube Müdürlüklerince (TEM) şüphelilerin tespitine yönelik çalışma yapıldığını belirten Yerlikaya, "Şüphelilerin Gaziantep'ten Mersin’e geldikleri anlaşılmış, görüntülerde yer alan 11 şüphelinin kimlik tespiti yapılmıştır" dedi.

Bakan Yerlikaya, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda şüpheliler hakkında şunları söyledi:

"Mersin ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüzce; 1 şüphelinin olaydan sonra ‘Uyuşturucu Madde Kullanmak’ suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu belirlenmiş; 9 şüpheli ise yakalanmıştır. 1 firari şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir. Aramalarda ele geçirilen dijital materyallere, silah ve mühimmatlara el konulmuştur. Şüpheliler ‘Terör Örgütünün Propagandasını Yapma (PKK/KCK)’ suçundan gözaltına alınmıştır."