Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ahmet Münir EREN 22.07.2024 16:00 Güncelleme: 22.07.2024 16:22

Mersin'de kaldırım işgali yapan esnafa idari para cezası uygulandı

Mersin, 10 Temmuz (Hibya) - Akdeniz Belediyesi, Mersin'de kaldırım ve yol işgali yapan esnafa yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. 14 işletmeye idari yaptırım uygulandı.
Mersin'de kaldırım işgali yapan esnafa idari para cezası uygulandı

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, kaldırım ve yol işgali yapan esnafa yönelik denetimler sıkılaştırıldı. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle iş birliği yaparak, ilçe sınırları içinde yoğun kullanılan caddeler ve sokaklarda kontroller gerçekleştirdi. Bu denetimler, özellikle Kuvai Milliye, Zeytinli Bahçe ve Fasih Kayabalı Caddeleri ile Çankaya Mahallesi, 4721 Sokak ve Yeni Mahalle 5328 Sokak üzerinde yoğunlaştı.

Denetimler sonucunda, kaldırım ve yol işgali yapan 13 işletmeye, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/1 işgal maddesine dayanarak idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Ayrıca, bir işletme hakkında da afiş asma fiilinden dolayı işlem yapıldı. Toplamda 14 işletme hakkında idari yaptırım uygulandı.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları zor durumda bırakan, yer yer sürücülerin geçişini engelleyen veya güçleştiren kaldırım ve yol işgallerine karşı denetimlerin devam edeceğini belirtti. Uyarı ve tutanaklara rağmen işgali sürdüren esnaf hakkında yasal işlem yapılacağının altını çizdi.

Bu denetimler, Mersin’deki yayaların ve sürücülerin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Akdeniz Belediyesi, kamu düzenini korumak ve kent sakinlerinin haklarını savunmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.