Magazin Kaynak: ASLIHAN AKDAĞ TÜRKER 13.08.2024 15:53

Merhaba Buluşmaları'nın konuğu Pınar Türenç

Sevmedya Yayın Grubu'nca yayınlanan Merhaba Dergisi'nce düzenlenen "Merhaba Buluşmaları"nın Ağustos ayı konuğu Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç olacak.
Merhaba Buluşmaları'nın konuğu Pınar Türenç
14 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 20:00 de Alsancak’ta TaxiPub’da Türenç söyleşi sonrası katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Pınar Türenç 1954 yılında Rize'de doğdu.

Gazeteci yazar rahmetli Tufan Türenç’in eşidir. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olup gazetecilik mesleğine Abdi İpekçi’nin yönetmiş olduğu dönemde Milliyet Gazetesi’nde başladı. Rus-Afgan Savaşı’nı Türk asıllı mücahitlerin arasında izlemiş, bu haberleri de Milliyet’e aktarmıştı. 1986 ve 1990 yılları arasında Güneş Gazetesi’nde çalıştı. 1990 yılında Türkiye’nin ilk özel televizyonu olan Star 1’de Haftanın Portresi isimli programı hazırladı ve sundu. 1993 yılında Show TV haber merkezinde çalışmaya başladı.

Birçok haber ve röportaja imza atmayı başardı. 1995 yılında Kuzey Irak ve Kosova Savaşı’nı izlemiştir. Pınar Türenç, Saddam Hüseyin’İn sarayına kadar gitmiş ve savaşı ekranlara taşıyan gazeteci olmuştur. Milliyet ve Güneş Gazetesi’nde 15 yıl boyunca röportaj yazarlığı görevini gerçekleştiren Türenç haber ve röportaj konularında 2 kez yılın gazetecisi seçilmiştir. Pınar Türenç, Avrupa Hareketi 2002 Girişim Grubu Üyesi, Rize Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, KADER / Kadın Adayları Eğitme ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. Türenç'in çok sayıda ödülü bulunmaktadır. Haziran 2013 yılında Basın Konseyi'nin başkanı olmuş, bu göreve 13 Kasım 2021’de üçüncü kez yeniden seçilmiştir. Türenç 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına adaylığını koymuştu. Gazeteci Gözüyle Silivri Gerçeği (2013) adlı yayınlanmış kitabı bulunmaktadır.