Halkbank web
Ekonomi Kaynak: ASLIHAN AKDAĞ TÜRKER 23.08.2024 20:00 Güncelleme: 19.08.2024 22:44

Mega Polietilen hakkında konkordato kararı

Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş, hakkında konkordato kararı verildi.
Mega Polietilen hakkında konkordato kararı

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Şirketimiz ve Yönetim Kurulu Başkanı Eda Özhan tarafından, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde 16.08.2024 tarihinde 2024/757 esas numarasıyla açılan dava sonucunda, ilgili mahkeme tarafından 19.08.2024 tarihinde 3 ay süreyle geçici mühletle ihtiyati tedbirlere ilişkin karar verilmiştir.

Şirketimiz hakkındaki konkordato başvurusu, şirketimizin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerimizin aksamaması amacıyla yapılmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, şirketimiz olağan faaliyetlerine devam ederken, başta bankalar ve diğer tüm alacaklılar ile şirketimizin mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla görüşmeler yürütülecektir. Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım süreci halen devam etmekte olup, başvuru için gerekli olan evrakın tamamlanmasından sonra SPK'ya başvuru yapılacaktır.

Şirketimiz sermayesinin artırılması, nakit akışının düzenli hale gelmesi, finansman giderlerinin düşürülmesi, gelişen ülke ekonomisine katkı sağlanması adına ve yine sayın mahkemenin ve komiserlerin vereceği kararlar / yönlendirmeler doğrultusunda konkordato sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması için gerekli çaba gösterilecektir. Konkordato sürecinde yaşanan gelişmeler mevzuat kapsamında kamuya açıklanmaya devam edecektir.''