Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 14:00 Güncelleme: 11.07.2024 14:42

Medvedev: Ukrayna'nın gitmesi ya da NATO'nun gitmesi; ikisi birden daha iyi

Stockholm, 11 Temmuz (Hibya) - Kiev'in NATO üyeliğine doğru ilerlemesinin "geri döndürülemez" olduğunun ilan edilmesinin bir yanıt gerektirdiğini söyleyen Rusya eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, "Ukrayna'nın gitmesi ya da NATO'nun gitmesi; ikisi birden gitmesi daha iyi" dedi.
Medvedev: Ukrayna'nın gitmesi ya da NATO'nun gitmesi; ikisi birden daha iyi

Russia Today'in haberine göre eski Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, NATO'nun Ukrayna'nın ABD liderliğindeki askeri bloğa nihai üyeliğinin ''geri döndürülemez'' olduğunu ilan etmesinin, ya ülkenin ya da ittifakın - tercihen her ikisinin de - ortadan kalkması gerektiği anlamına geldiğini söyledi.

NATO ülkelerinin liderleri tarafından bu hafta Washington'da düzenlenen zirvede kabul edilen ortak bildiride Ukrayna'nın ''kendi güvenlik düzenlemelerini seçme hakkı'' desteklendi ve ''NATO üyeliği de dahil olmak üzere tam bir Avrupa-Atlantik entegrasyonuna giden geri dönülmez bir yolda'' olduğu ilan edildi.

Rusya sürekli olarak Ukrayna'nın NATO'ya katılımının 'kırmızı çizgiyi' aşacağını söyleyerek, Kiev ile mevcut düşmanlıkların temel tetikleyicilerinden biri olarak Avrupa'da bloğun genişlemesini göstermişti.

Medvedev Perşembe günü yaptığı açıklamada ''Sonuç çok açık. NATO'ya doğru giden 'Ukrayna'nın geri dönüşü olmayan yolunun' ya Ukrayna'nın yok olmasıyla ya da NATO'nun yok olmasıyla sonuçlanmasını sağlamak için her şeyi yapmalıyız. İkisi birden daha iyi'' dedi.