Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 11:00 Güncelleme: 21.07.2024 12:55

Masum olduğu anlaşılan Amerikalı kadın 43 yıl sonra serbest bırakıldı

Amerikalı bir kadın 43 yıl parmaklıklar ardında kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Dava yeniden açıldığında masum olduğu anlaşıldı.
Masum olduğu anlaşılan Amerikalı kadın 43 yıl sonra serbest bırakıldı

Hapishanede 43 yıl geçiren Amerikalı kadın Sandra Hemme serbest bırakıldı. Hemme, Missouri'li kütüphaneci Patricia Jeschke'yi bıçaklayarak öldürmekten suçlu bulunup ömür boyu hapse mahkum edildiğinde 20 yaşındaydı.

Hastanede verdiği ilaçlı bir itiraf dışında Hemme'yi cinayetle ilişkilendiren hiçbir kanıt yoktu.

Hemme 64 yaşında ve ABD'de en uzun süre hapiste kalan masum kadın olduğuna inanılıyor.

Hemme'nin hukuk ekibi, ailesinin kollarına geri döndüğü için mutlu.

Davanın mahkemede yeniden açılması, polisin memur Michael Holman'ın suçluluğuna işaret eden kanıtları gözden kaçırdığını ortaya çıkardı. Holman 2015 yılında ölmüştü ve o sırada ağır bir suçtan dolayı hapisteydi.

Holman'ın arabası cinayet günü bölgede görülmüştü. Holman'ın yokluğu doğrulanamamış ve bir hendekte bulduğunu söylediği Jeschke'nin kredi kartını kullanmıştır. Ayrıca Holman'ın evinde Jeshke'ye ait küpeler bulundu.

Hemme hapis cezasına çarptırıldığında savunma avukatlarına bu kanıtlara erişim izni verilmedi.

Polis Hemme'yi birkaç kez sorguladı. Kendi isteği dışında bir psikiyatri hastanesinde tutuldu ve sakinleştirici verildi. Bilincinin sınırlı olduğu bir polis sorgusu sırasında, eylemi gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Hemme'nin cezası, mahkum edilmesinden 43 yıl sonra, 14 Haziran'da bozuldu. 118 sayfalık kararda yargıç, Hemme'nin suçluluğunu destekleyecek hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

Sandra Hemme Cuma günü serbest bırakıldı ve kız kardeşinin yanına taşındı. Kızı ve torunuyla da görüştü ve önümüzdeki günlerde hastanede yatan babasıyla da görüşmeyi planlıyor.
Avukatı, cezaevi parmaklıkları dışındaki hayata alışması için yardım alacağını söyledi.