Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 23.03.2024 13:21

Mastercard ve Madame Coco'dan deprem bölgesindeki çocuklara destek

Mastercard'ın deprem felaketinden etkilenen ampute çocuklar için başlattığı bağış projesine Madame Coco da dahil oldu. Madame Coco mağazalarından alışveriş yapan kullanıcılar, Mastercard'ın desteği ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) koordinasyonunda hayata geçirilen TEV Mastercard Burs Fonu'na bağışta bulunabilecek.
Mastercard ve Madame Coco'dan deprem bölgesindeki çocuklara destek

Ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren öncü global teknoloji şirketi Mastercard ve Türkiye’nin lider ev tekstili ve dekorasyon markası Madame Coco, deprem felaketinden etkilenen ampute çocuklar için TEV Mastercard Burs Fonu projesinde bir araya geldi. Madame Coco mağazalarından alışveriş yapan kullanıcılar, Mastercard’ın öncülüğünde ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) koordinasyonunda hayata geçirilen TEV Mastercard Burs Fonu’na bağışta bulunarak depremden etkilenen ampute çocukların eğitimlerine destek olabilecek.

Kullanıcılar, Türkiye genelindeki 50 ilde projeye dahil olan 162 Madame Coco mağazasında Mastercard’ın yerleştirdiği POS bağış cihazları aracılığıyla temassız bir şekilde bağış yapabilecek. Madame Coco ve Mastercard, TEV Mastercard Burs Fonu ile deprem felaketinin neden olduğı izleri silmeyi ve çocukların hayatlarında yeni bir mutluluk ve umut kaynağı olmayı amaçlıyor.

Yasemin Develioğlu: “Daha fazla çocuğa umut olmak istiyoruz”

Mastercard Doğu Avrupa Bölgesi Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasemin Develioğlu, “İlk günden itibaren deprem felaketinden etkilenen çocuklarımız için üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. İlk dönemlerde çeşitli sivil toplum kuruluşları üzerinden bölgeye insanı yardım için maddi destek sağladık ve küresel çapta çalışanlarımızın bağışladığı oranda bağışı onlar adına yardım kuruluşlarına ilettik. Ardından çocuklarımıza güvenli alanlar sağlamasını hedeflediğimiz ve  ‘Umut Sahaları’ adını verdiğimiz projemizi hayata geçirdik. Daha fazla çocuğa umut olmak için iş ortaklarımızla yeni projeler hayata geçiriyoruz. Madame Coco’nun dahil olduğu bağış projemizle daha fazla çocuğa ulaşmak istiyoruz. TEV Mastercard Burs Fonu’na bağışta bulunmak isteyen kullancılar, Madame Coco mağazalarına yerleştirdiğimiz POS bağış cihazları aracılığıyla temassız bir şekilde ve gönüllerince projemize bağışçı olabilirler.” dedi.

Cem C. Işık ise proje hakkında; ”İnanıyorum ki, birçok çocuğun hayatını değiştireceğiz.”

Madame Coco Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem C. Işık, “Yaşanan üzücü deprem felaketinden bu yana halk olarak kenetlenerek tüm gayretimizle etkilenenlerin yanında olmak için var gücümüzle çalıştık. Bu proje sayesinde ziyaretçilerimizin çocuklarımıza destek olabilme şansı, bizim için son derece kıymetli. İnanıyorum ki, bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla birçok çocuğun hayatını değiştireceğiz. Destek veren tüm ziyaretçilere teşekkür ederim, bu sorumluluğu yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz."