Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 14:01 Güncelleme: 19.07.2024 14:19

Mamak'ta "Yas-ı Matem Muharrem" anma programı düzenlendi

Mamak Belediyesi, Kerbela'da Hz. Hüseyin, yakınları ve Ehlibeyt'in katledilmesi dolayısıyla Muharrem ayının 10. gününde "Yas-ı Matem Muharrem" anma programı düzenledi.
Mamak'ta "Yas-ı Matem Muharrem" anma programı düzenlendi

Programdan önce Dede Murtaza Şirin eşliğinde dualar edilerek Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt adına mersiyeler okundu.

Ardından Dede Murtaza Şirin’in lokma duası ile başlayan programda, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Zakirleri Yasin Örnek,  Birkan Sağlam, Serdar Çokatak ve Deniz Soluhan, deyişleri katılımcılarla birlikte seslendirdi. Program, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şube Semah Topluluğu’nun gösterisiyle son buldu. Muharrem ayı dolayısı ile vatandaşlara aşure ikram edildi.

Muharrem ayında canların tuttuğu Yas-ı Matem oruçlarının ve lokmaların Allah katında kabul olmasını dileyen Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Kerbela hadisesinin asırlar sonra bile yürekleri burktuğunu belirterek birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 

Mamak Belediyesi aynı zamanda Muharrem ayı ve Aşure günü dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Mamak Belediyesi mutfağında hazırlanan aşureler, Tuzluçayır ve Zirvekent Mahallesi’nin yanı sıra Dikimevi meydanında dağıtıldı.