Eğitim Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 12.07.2024 15:00 Güncelleme: 12.07.2024 15:40

Mamak'ta 'Orman Okulu'nun açılışı yapıldı

Mamak Belediyesi, Orman Okulu'nun açılışını yaptı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma üç hafta sürecek.
Mamak'ta 'Orman Okulu'nun açılışı yapıldı

Mamak Belediyesi, çocuklara eğitimin yanında doğa ve hayvan sevgisini aşılamak için doğada yapılabilecek birçok aktiviteyi öğretmenleri ile birlikte yapabilecekleri “Orman Okulu”nun açılışını yaptı. 

Ekolojik Köy’de başlatılan okulun ilk misafirleri Mamak Belediyesi Peyami Sefa Anaokulu minikleri oldu. Yaklaşık 40 minik öğrenci, iki saat boyunca hayvanlarla buluştu.

Seralar, oyun alanları ve kamp alanları ile güzel bir kompleks haline getirilen Orman Okulu’nda miniklere organik üretimin nasıl yapıldığı, sıfır atığın ne olduğu uygulamalı anlatılarak ekolojik yaşam hakkında bilgi verildi. Tüm faaliyetlerinde öğrencilere çevreye saygılı olmaları ve "sıfır atık" öğretildi.

19 Temmuz’da Neşet Ertaş Anaokulu, 26 Temmuz’da da General Zeki Doğan Anaokulu miniklerine kapılarını açacak Orman Okulu ile çocuklara kendi beceri ve ilgilerini geliştirecek ve doğal yollarla farkındalık sahibi olmalarını sağlayacak zaman ve mekan sağlamanın yanı sıra görme, işitme, dokunma, hissetme ve duyma gibi temel duyularına derinlik kazandırılması hedefleniyor.