Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.08.2024 13:00 Güncelleme: 08.08.2024 20:09

Mamak'ın ilk kadın başkan yardımcısı Sibel Emre göreve geldi

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Sibel Emre'nin başkan yardımcısı atamasını gerçekleştirdi.
Mamak'ın ilk kadın başkan yardımcısı Sibel Emre göreve geldi

Mamak Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 4. Oturumu, Başkan Vekili Erdoğan Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda 10 maddeyi görüştü ve tüm maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda, önceki toplantıya ait tutanak özeti, çeşitli komisyon raporları da onaylandı.

Meclis'te Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim beyannamesinde vaat ettiği ilk kadın başkan yardımcısının atamasını gerçekleştirdi. Başkan Şahin, “Mamak’ın 1983’te ilçe olduğu tarihten itibaren ilk kadın başkan yardımcısını göreve getirdik. Sibel Hanım’a başarılar diliyorum ve ilerleyen süreçte başka kadın arkadaşlarımıza da görevler verilecektir” dedi.

Sibel Emre, Mamak’ın ilk kadın başkan yardımcısı olarak görevi devralmaktan gurur duyduğunu belirterek “Bu sorumluluğu bana emanet eden Belediye Başkanımız Sayın Veli Gündüz Şahin’e teşekkür ediyorum. İlçemizin gelişmesi ve daha yaşanabilir bir hale gelmesi için kararlılıkla çalışacağız. Kadınların bakış açısını ve gücünü yerel yönetimlere yansıtarak şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.