Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 19:00 Güncelleme: 14.09.2024 23:18

Mamak Belediyesi personeline Trafik Güvenliği Eğitimi verildi

Mamak Belediyesi ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün birlikte gerçekleştirdiği "Güvenli Sürüşün Temel Kuralları Eğitimi" ile araç kullanan personellerine eğitim verdi.
Mamak Belediyesi personeline Trafik Güvenliği Eğitimi verildi

Mamak Belediyesi ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği  “Güvenli Sürüşün Temel Kuralları Eğitimi” ile trafik konusundaki farkındalığı artırmak, daha güvenli bir trafik ortamının oluşmasını sağlamak ve trafik kazası kaynaklı can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla, araç kullanan personellerine eğitim verdi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eğitimlere farklı birimlerden 201 personel katıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görev yapan polis memuru Fikret Gündüz, Mamak Belediyesi Meclis Salonu'nda “Güvenli Sürüşün Temel Kuralları Eğitimi” seminerinde, belediye personelleriyle trafik güvenliğiyle ilgili önemli bilgileri paylaştı. Seminerde emniyet kemerinin önemi, yaya ve yolcu güvenliği, trafikte çocuk güvenliği, temel trafik gibi birçok konu ele alındı. Örnek videolar ve soru cevap şeklinde devam eden seminerde farklı birimlerden araç kullanan belediye personeli trafikte güvenli sürüş için uzman isimden tavsiyeler aldı.

Dünyada her yıl ortalama 1.3 milyon insanın trafik kazalarında öldüğünü, 50 milyon insanın ise yaralandığını belirten Fikret Gündüz, trafik kurallarına uyarak bu kazaların yüzde 80 oranında önlenebileceğini vurguladı. Özellikle emniyet kemerinin tek başına bir kurtarıcı olduğunu vurgulayan Gündüz, uzun yolda 3 saatten fazla direksiyon başında kalınmaması gerektiğinin altını çizdi. Trafikte yaşanan güncel sorunlardan biri olan trafik kavgalarına da değinen uzman eğitmen, bu tür durumlarda sakin kalarak araçtan inmenin ve karşı tarafa cevap vermenin yanlış olduğunu söyledi. Trafikte sabır, sakinlik ve saygının önemine dikkat çeken Gündüz: “Bu ‘üç s’ kuralıdır, bu kurala uyarsanız yaşanabilecek olumsuzluklardan kaçınmış olursunuz” dedi.