Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 19:00 Güncelleme: 13.07.2024 14:50

Malatya'da "Kayısı: Fırsatlar ve Riskler" paneli düzenlendi

26'ıncısı gerçekleştirilen Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında 'Kayısı: Fırsatlar ve Riskler' konulu bir panel gerçekleştirildi.
Malatya'da "Kayısı: Fırsatlar ve Riskler" paneli düzenlendi

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kayısı festivalimizi tekrar başlatmış olmanın heyecanını bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bir taraftan şehrimizi ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışırken bir taraftan da şehrimizin ve insanımızın normalleşmesi için adımlar atmaya devam ediyoruz. Bir taraftan yaraları sararken, bir taftanda normalleşmemiz gerekiyor. 26’cı Kayısı Festivali’mizin kapsamında Malatya’nın En İyi Yaş Kayısı’sını seçmek için bugün buradayız.” dedi.

Malatya kayısısının dünya üzerinde önemli bir yeri olduğunu da vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Dünya’daki kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80’ini Malatya’mız karşılıyor. Bu bizim için çok çok önemli bir durum. Malatya 2023 verilerine göre 70 bin tonun üzerinde kayısı ihracatı yaparak 408 milyon doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirmiştir. Lisanlı Soğuk Hava Depomuz içerisinde yer alan işleme tesisini kısa sürede açarak üreticimizin hizmetine sunmuş olacağımızı buradan sizlerle paylaşmak isterim. Lisanslı depomuzda şu ana kadar 200 ton kayısı depolandı. Lisanlı Soğuk Hava depomuzun 5 bin tonluk kapasitesi var. İnşallah tesisimizin eylül ayı itibari ile tam kapasiteye ulaşmasını bekliyoruz.” şeklinde konuşmasını tamamladı.