Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.06.2024 09:00 Güncelleme: 23.06.2024 10:34

Londra'da binlerce kişi yaban hayatı için yürüdü

Londra'da binlerce kişi, liderleri yaban hayatı kriziyle mücadele etmeye çağırmak için Londra'da yürüdü. Protestoda 350 çevre grubu Birleşik Krallık'taki yaban hayatı kaybı konusunda daha güçlü adımlar atılmasını talep etti.
Londra'da binlerce kişi yaban hayatı için yürüdü

Binlerce kişi, siyasi liderleri Birleşik Krallık'ın yaban hayatı kriziyle mücadelede daha kararlı adımlar atmaya çağırmak için Londra'nın merkezinde yürüdü.

Cumartesi günü düzenlenen protesto, aralarında doğa bilimciler Chris Packham ve Steve Backshall'ın da bulunduğu önde gelen isimlerin konuşmaları, Billy Bragg ve Feargal Sharkey'in şiir okumaları ve performanslarıyla Parlamento Meydanı dışında düzenlenen bir miting ile sonuçlandı.

Aktör Dame Emma Thompson binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe öncülük ederken politikacılara iklim krizi konusunda "şimdi harekete geçmeleri" çağrısında bulundu.

Göstericiler başkente ışıltılı kıyafetler, özenle hazırlanmış hayvan kostümleri ve karmaşık yüz boyaları giyerek geldiler. Protestocular sakindi ancak ellerinde tuttukları pankartlar hayal kırıklığı ve öfke duygularını açığa vuruyordu. Bir tanesinde şöyle yazıyordu: "Bok içinde yüzüyoruz." Ayrıca "daha az dışkı daha çok tür" sloganları da vardı.

Birleşik Krallık dünyanın doğası en fazla tahrip edilmiş ülkelerinden biri ve Britanya'daki her altı türden biri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.