Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 16.08.2024 08:01

Livzym yeni yatırımla değerlemesini 60 milyon dolara yükseltti

​Afrika'dan Rusya ve Orta Doğu'ya uzanan geniş coğrafyada bölgenin ilk ve tek yerli endüstriyel enzim üreticisi olan Livzym Biyoteknoloji, yeni yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı.
Livzym yeni yatırımla değerlemesini 60 milyon dolara yükseltti

Bu yatırıma biyoteknoloji alanının önemli küresel oyuncularından Lallemand liderlik ederken, Evyap Holding, Türk Telekom Ventures ve Startupİst Ventures diğer önemli yatırımcılar oldu. Enzim, alternatif protein ve hassas fermantasyon kapasitesini arttırmak üzere kullanılacak olan yatırımla birlikte, Livzym Biyoteknoloji’nin değerlemesi 60 milyon dolara ulaştı.

Bugün dünyanın sürdürülebilirliği kapsamında gıda ve tarımın geleceği kritik önem taşıyor. Buna bağlı olarak önümüzdeki yıllarda olumlu anlamda yıkıcı teknolojilerin gelişmesiyle, dünyada büyük bir dönüşüm yaşanacağı öngörülüyor. Yapay zekâ ve Mühendislikle birlikte bu dönüşümü sağlayacak kritik alanlardan birisi ise Biyoteknoloji. Ülkemize biyoteknoloji alanında global ölçekte güçlü bir platform kazandırmak amacıyla faaliyet gösteren Livzym Biyoteknoloji de sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda, stratejik adımlarına hız kesmeden devam ediyor.

- Yeni yatırım turuyla 11 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknolojik yöntemlerle enzim, alternatif proteinler ve postbiyotik alanlarında, 4 farklı disiplini bünyesinde barındıran, dünyadaki nadir şirketlerden birisi olarak konumlanan Livzym Biyoteknoloji, gerçekleştirdiği yeni yatırım turuyla 11 milyon dolar yatırım aldı. Biyoteknoloji alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden birisi olan Lallemand’ın stratejik yatırım ortağı olduğu ve Evyap Holding, Türk Telekom Ventures ve Startupİst Ventures’in katıldığı yatırım, Livzym’in enzimlerin yanında alternatif protein, hassas fermantasyon ve postbiyotik üretim kapasitesinin arttırılması için kullanılacak. Ayrıca Lallemand, Livzym’in ürettiği enzimlerin dünya çapında satışını da gerçekleştirecek. Yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi ise 60 milyon dolara ulaştı.

- “Ülkemizi Global Ölçekte Bir Üretim Üssü Haline Getirmeyi Hedefliyoruz”

Livzym Biyoteknoloji Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Serdar Uysal, konuyla ilgili şunları söyledi: “Onlarca sektörde teknolojik ara girdi olarak kullanılan ve kimyasallara alternatif çevreci bir çözüm olan enzimi, yerli olarak üreten ilk ve tek biyoteknoloji şirketiyiz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve diğer ilgili kamu kurumlarımızın endüstriyel biyoteknolojiye verdikleri kıymetli desteklerin katkısıyla, biyoteknolojide ülkemizi global ölçekte bir üretim üssü haline getirmek amacıyla faaliyet gösteriyoruz. Küresel dağıtım ağıyla biyoteknoloji alanının en önemli oyuncularından olan Lallemand’ın liderliğinde, Evyap Holding, Türk Telekom Ventures ve Startupİst Ventures’in katılımıyla aldığımız yeni yatırımı enzim, alternatif protein teknolojileri ve hassas fermantasyon kapasitemizi arttırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Lallemand’ın ülkemize ve LIVZYM’e duyduğu güvenin stratejik bir işbirliğine dönüşmesinden memnuniyet duyuyoruz.”

LIVZYM Biyoteknoloji

LIVZYM Biyoteknoloji Dr. Serdar Uysal ve yatırımcı ortakları tarafından 2014 yılında kuruldu. Afrika’dan Rusya ve Orta Doğu’ya uzanan geniş coğrafyanın ilk ve tek yerli endüstriyel enzim fabrikası olan LIVZYM Biyoteknoloji güçlü AR-GE altyapısı, global ölçekteki know-how yetkinliği ve alanlarında uzman ekibiyle, Türkiye’nin ilk ve tek yerli endüstriyel enzimini üretmekte.

LIVZYM bugün endüstriyel biyoteknoloji alanında mikroorganizmaların geliştirilmesi, üretim/fermantasyon süreçlerinin oluşturulması, endüstriyel ölçekte biyoteknolojik üretim/fermantasyon yapılması ve bu üretimin gerçekleştirileceği fabrikanın kurulması gibi 4 farklı, birbirinden bağımsız disiplinin tamamını kendi bünyesinde barındıran, dünyadaki nadir şirketlerden birisi olarak konumlanmakta.