Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 27.06.2024 14:34

Liseli gençler Pfizer Türkiye ofisinde bilim ve eğitimle dolu heyecan verici bir deneyim yaşadı

Bilim Kahramanları Derneği'nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye'nin katkıları ile 2021 yılından bu yana gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ile ilham vermeyi amaçlayan "Bilim Gençlerle Kazanacak" Projesi, 7 Haziran Cuma günü Pfizer ofisinde gerçekleşerek lise öğrencilerini eğitim ve bilimle buluşturdu.
Liseli gençler Pfizer Türkiye ofisinde bilim ve eğitimle dolu heyecan verici bir deneyim yaşadı

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Bilim, farklı dallarıyla insanın, yaşamın ve gezegenin daha iyi olma çabasına katkı sunar. Bu anlamda Bilim Kahramanları Derneği olarak kuruluşumuzdan bu yana geleceği şekillendirme gücüne sahip gençlerin bilimle buluşmasına ve dünyayı olduğundan daha iyi hale getirmek için emek vermesine ilham olma amacıyla çalışıyoruz. Gençleri bilim insanları ile bir araya getirme gayesiyle hayata geçirilen Bilim Gençlerle Kazanacak projesinin bu ilhamın nesiller arasında yayılmasını sağlayacağını düşünüyoruz. 2021 yılından bu yana iş birliği içerisinde olduğumuz çok değerli paydaşımız Pfizer Türkiye ile başlattığımız projemizin etkinliklerinden birinin bugün Pfizer ofisinde gerçekleşmiş olmasından ve liseli gençlerimizin eğitimler ve etkinlikler kapsamında Pfizerliler ile buluşmasından büyük mutluluk duyuyorum. Değerli ev sahipliği için Pfizer Türkiye'ye teşekkür ediyorum.”
Pfizer Türkiye Medikal Direktörü Dr. Kemal Kendir: “Pfizer bu yıl 175. yılını gururla kutluyor. Dünyada 175 yıldır, Türkiye'de ise 67 yıldır bilim kazanacak anlayışıyla, bilimi ve global kaynaklarımızı insanların yaşamlarında olumlu etki yaratma amacıyla, hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler üretiyoruz. Bilim Kahramanları Derneği'nin ‘gençlerin bilimle buluşmasına ve dünyayı olduğundan daha iyi hale getirmek için emek vermesine ilham olma amacı' sayesinde Dernek ile 2021'den bu yana 'Bilim Gençlerle Kazanacak' projesini gerçekleştiriyoruz. Projemiz kapsamında Pfizer'de bilime bakış açımızı yaklaşık 30 liseli genç arkadaşımız ile çeşitli etkinlikler kapsamında paylaşarak tüm günü beraber geçirme fırsatı elde ettik.” dedi.
Pfizer Türkiye ve MERA Bölgesi (Ortadoğu, Rusya ve Afrika) Çalışan Deneyimi Kıdemli Direktörü Seda Tamur Oğralı: “Gençlere kariyer yolculuklarında farklı bilim alanları ile ilham vermeyi amaçlayan sosyal sorumluluk projemiz kapsamında lise öğrencileri ile ofisimizde bir araya geldik. Pfizer'de kariyer ve çalışma ortamı başlıklı sunumlarımız ile gençlere esnek ve keyifli çalışma ortamımızdan, lider yetiştiren kültürümüzden ve uluslararası kariyer fırsatlarımızdan bahsettik. Sunumların ardından düzenlediğimiz bilim atölyesi ile öğrencilerimizle keyifli vakit geçirdikten sonra günümüzü hazine avı aktivitesiyle sonlandırdık. Bilim Kahramanları Derneği ile önümüzdeki yıllarda daha da fazla gence ulaşarak onlara bilim ve kariyer konularında ilham olmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.